Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Marketing Manager Nordic

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Tre miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland & viss export – har ca 320 anställda och en omsättning på ca 500 MSEK. Den svenska verksamheten – Tunstall AB – sysselsätter ca 250 personer, med en omsättning på ca 320 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö. Besök gärna www.tunstallnordic.com för mer information.

Är du en vass marknadsförare och hungrig på att ta ett kliv i karriären? Vill du vara med att utveckla och driva marknadskommunikationen hos den marknadsledande aktören i en växande och viktig bransch inom connected health och connected care?

Detta är en ny roll inom företaget, som kommer att ha ett nordiskt ansvar för Tunstalls marknadsföring, och rapportera till CMO (Chief Marketing Officer) Nordic som också är under tillsättning.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara att omsätta Tunstalls övergripande strategi i Norden (Sverige, Danmark, Finland, där Sverige är den största marknaden) till en marknadsstrategi, samt genomföra, följa upp och kontinuerligt vidareutveckla denna.

I rollen som Marketing Manager kommer du att på både strategisk, taktisk och operativ nivå ta ett helhetsansvar för Tunstalls externa och interna kommunikation, marknadsföringsaktiviteter, varumärkesbyggnad, profilering och budskap. Du kommer att få stor frihet under ansvar att själv forma processer, organisation, marknadsundersökningar, välja kanaler, formulera slagkraftiga budskap, skapa tydlighet samt att positionera varumärke, vision och produkter utifrån respektive marknad, kundbehov och målgrupp.

Utmaningen

Tunstall som bolag är inne i en förändrings- och omstruktureringsfas då omvärlden och marknaden ställer nya krav. Denna transformation sker inom bl.a. följande områden;

– Privatisering – från offentligt finansierad till privat äldrevård
– Digitalisering – teknikskiftet från analoga produkter till digitala
– ”Tjänstefiering” – från produkter till tjänster
– Molnifiering – från lokala installationer till hostade molnlösningar

Tunstall Nordic ligger långt fram i branschutvecklingen, både sett till globala och regionala perspektiv på produktutveckling och teknisk kompetens, men även avseende samhällsfunktioner för social omsorg och välfärd. Kunderna finns i nuläget främst inom kommun/offentlig sektor (B2G) men vi ser även en tillväxtpotential inom privat sektorn (B2B) och konsumentmarknad (B2C).

Din bakgrund/profil

• Akademisk examen inom marknadsföring, civ. ek eller motsvarande
• Erfarenhet av strategisk, taktisk och operativ marknadsföring
• Vana av att arbeta nära försäljningsavdelningen i en verksamhet, med förståelse för hur man bedriver marknadsföring för att stötta försäljning
• Erfarenhet från arbete i internationell/nordisk miljö
• Erfarenhet från koordination av effektiv kravställning på underleverantörer
• Gärna en bakgrund inom kommunikation mot flera kundsegment (B2B, B2G och B2C)
• Erfarenhet av omni channel marketing och digital marknadsföring
• Erfarenhet från marknadsföring inom liknande branscher och produkter är meriterande, exempelvis digitala tjänster, mjukvara, SaaS, molnlösningar, connected health, connected care, medtech, telekom, larmsystem etc.
• Gärna ledarerfarenhet och definitivt ledarpotential
• Naturligt och genuint intresse av ny teknologi och en nyfikenhet kring vad man kan åstadkomma med detta

Är du den vi söker?

Du ska kunna identifiera dig med Tunstalls ledord A SMILE personality (Strive for excellence, Make a difference, Innovative and agile, Listen and understand, Everybody matters).

Kommunikation – duktig kommunikatör i både tal och skrift, en förmåga att kommunicera på ett tydligt och inspirerande sätt både internt och externt, och därmed besitta utstrålning, karisma och pondus.

Strategisk, Taktisk, Operativ – strategisk höjd och en god förmåga att se helheten. Kunna variera mellan det operativa och strategiska på ett naturligt sätt. Strategisk men med en doer´s mindset och en förmåga att få saker att hända och genomföra dessa. Kunna styra och leda både interna och externa marknadsresurser, samarbetspartners, leverantörer, etc.

Lagspelare – utpräglad lagspelare och duktig på att samverka med olika funktioner internt och externt. Vara lyhörd, förtroendeingivande och samtidigt vara tydlig och drivande i dina frågor.

Driven – förmåga att skapa ditt eget mandat och skapa tillit. Det är en självständig och självdrivande roll där det är upp till denna person att skapa, underhålla, driva och utveckla.

Vi erbjuder dig

Tunstall är ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position, ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Vi har en framtidssäkrad teknik som är under ständig utveckling och en unik bredd i vår produktportfölj. Vi befinner oss i en mycket spännande fas då Tunstall är under tillväxt och har påbörjat en förändringsresa gällande affärsmodellen. Som medarbetare på Tunstall får du ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv.
Berätta för oss vad det är som lockar dig med denna roll och varför just du vill anta den här utmaningen och välkommen med din ansökan!

Övrigt

Placeringsort på huvudkontoret i Malmö. Du ska kunna resa i tjänsten, uppskattningsvis någon gång per månad.

I denna rekrytering samarbetar Tunstall med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Backstam 076-000 18 20 eller researchkonsult Johanna Mattsson 0735–216 500.
Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se.
Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

.