Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Energichef

Vill du vara med att påverka och positionera varumärket hsb tydligare inom energiområdet? vill du också ingå i ett större sammanhang och se resultatet av ditt arbete hos en av sveriges största bostadsutvecklare, bostadsrättsförvaltare och medlemsorganisationer? Är du redo att axla en strategisk expertroll inom energiområdet, med både fokus internt på verksamhetsstöd och externt som opinionsbildare? då är detta tjänsten för dig.

Arbetsuppgifter och ansvar

Energichefen har en strategisk expertroll och ingår i avdelningen för hållbarhet och samhällspåverkan. Du driver och stöttar hsb föreningarna med bl.a. Proaktiv opinionsbildning och politisk påverkan där du för hela hsb:s talan i frågor som rör energiområdet.

Rollen innebär övergripande:

• fungera som en expertresurs i energifrågor för hsb sfären (t ex information, utbildning, energiutredningar)
• utifrån den framtagna strategin för hållbar tillväxt fortsätta att utveckla riktlinjer och policys för energi, energieffektivisering och effektfrågor för hsb
• lobby- och opinionsbildning inom energiområdet (eu-bevakning, remissarbete, samverkan med departement/myndigheter/branschorganisationer, ledamot i kommittéer och grupper)
• påverka och bevaka utvecklingen inom energiområdet
• profilera hsb som en stark och ansvarstagande organisation inom energiområdet

I rollen förväntas du skapa ett bra samarbete och god samverkan inom hela organisationen.

Din profil

• akademisk examen
• erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor inom energiområdet, t ex i ett större företag/organisation eller kommun, som expert, konsult eller som utredare
• stor erfarenhet av opinionsbildning och lobbying, gärna på eu-nivå
• väl förtrogen med analyser och energifrågor på strategisk nivå
• utvecklat kontaktnät inom ditt specialistområde samt vana av branschsamarbeten
• erfarenhet från en idéburen verksamhet eller en föreningsstyrd organisation är meriterande.

Kompetens

• gedigen kompetens inom energiområdet, energieffektivisering, förnybar energi
• god kunskap inom fastigheter (värme/ventilation/bygg/installation)
• kunskap i hur processer och styrning fungerar politiskt
• väl utvecklad kommunikativ och social förmåga
• duktig skribent
• flytande i svenska och engelska på affärsnivå.

Som person är du driven, analytisk, har strategisk höjd och är duktig på att navigera i olika forum. Du har en god kommunikativ förmåga, är förtroendeingivande, gillar att ta plats på scen och är bekväm med mediakontakter. Precis som andra bolag är vi noga med att du har rätt erfarenheter. Men ännu viktigare är att du delar våra värdegrunder och förhållningssätt, och att du kommer till oss med ett öppet sinne och med ambitionen att aktivt vara med och forma hsbs framtid.

VÅrt erbjudande

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre, både som företag och som arbetsplats, och det blir vi när våra medarbetare utvecklas. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning hos oss en bra investering i din karriär. Vår organisation präglas av våra kärnvärderingar och beslutsvägarna här är korta, vilket också innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får en stor frihet under ansvar i arbetet och vi försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser värdesätts.

Omfattning

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med tillträde snarast möjligast.

AnsÖkan

Hsb riksfÖrbund

Hsb är en av sveriges ledande aktörer inom bostadsutveckling och fastighetsförvaltning och är även en av landets största medlemsorganisationer. Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet och kärnvärderingarna engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan ska vara tydliga.

Hsb riksförbunds uppdrag är att stärka vår idé och skapa värde för hsb-föreningarna och dess medlemmar, utveckla hsbs gemensamma varumärke, stärka hsbs roll i samhället och på uppdrag av ägarna säkerställa effektivitet och hållbar tillväxt med fokus på medlem och kund.

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 3