Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Investment Manager till Almi Invest GreenTech, Göteborg

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? vill du vara med i etableringen av almi invest greentech? då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi invest är sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom greentech. Almi invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a google, microsoft, apple och qlik eller noterats på olika börser. Almi invest är ett riskkapitalbolag inom almi-koncernen.

Almi invest bygger nu teamet i greentech-fonden. Fonden har 650 miljoner kronor som ska investeras i innovativa tillväxtbolag inom energi- och miljösektorn som har stor potential att skapa en hållbar värld.

Rollen

Som investment manager arbetar du proaktivt med att identifiera och analysera skalbara tidiga tillväxtföretag och entreprenörsteam.

Du ansvarar för hela investeringsprocessen, från analys till att ta fram investeringsunderlag till investeringskommittén, driva förhandling kring investeringsavtal samt att under investeringsperioden utveckla och öka värde i portföljbolagen.

Att arbeta på almi invest

På almi invest arbetar du på sveriges mest aktiva riskkapitalbolag.

Eftersom almi invest greentech är under uppbyggnad är detta en unik möjlighet att vara med från början. Du kommer ingå i ett investeringsteam där ni utmanar och utvecklar varandra med era respektive kunskaper och erfarenheter tillsammans med ett starkt nätverk av investment managers runtom i sverige inom almi invest.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har ett genuint intresse för entreprenörskap i kombination med ett gott affärssinne, och denna kombination tror vi att du har fått genom att ha arbetat med riskkapitalinvesteringar i mindre bolag och/eller startups.

Vi tror att du har en akademisk examen i botten, och sannolikt har du stort intresse för teknik, socialt ansvar och hållbar utveckling.

En drivkraft för dig, utöver att utveckla snabbväxande bolag, är att skapa relationer och bygga nätverk.

För dig är det också viktigt att ingå i en organisation med en stark värdegrund som bygger på ett hållbart samhälle som ledstjärna.

Almi invest ägs av almi företagspartner som i sin tur ägs av staten via näringsdepartementet. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, etnisk tillhörighet och utländsk bakgrund en självklarhet.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id609 3