Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Investment Manager till Almi Invest GreenTech, Göteborg

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Vill du vara med i etableringen av Almi Invest GreenTech? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. www.almiinvest.se 

Almi Invest bygger nu teamet i GreenTech-fonden. Fonden har 650 miljoner kronor som ska investeras i innovativa tillväxtbolag inom energi- och miljösektorn som har stor potential att skapa en hållbar värld. För att ytterligare förstärka teamet i Väst söker vi en Investment Manager med placering i Göteborg.

Rollen

Som Investment Manager arbetar du proaktivt med att identifiera och analysera skalbara tidiga tillväxtföretag och entreprenörsteam. I den här rollen krävs att du är en vass nätverkare som etablerar och utvecklar nätverk med affärsänglar och venture capital-bolag både i Sverige och internationellt.

Du ansvarar för hela investeringsprocessen, från analys till att ta fram investeringsunderlag till investeringskommittén, driva förhandling kring investeringsavtal samt att under investeringsperioden utveckla och öka värde i portföljbolagen. Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du ofta representerar oss i portföljbolagens styrelser och i ägarrollen.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest arbetar du på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande i Sverige.

Eftersom Almi Invest GreenTech är under uppbyggnad är detta en unik möjlighet att vara med från början. Du kommer ingå i ett investeringsteam där ni utmanar och utvecklar varandra med era respektive kunskaper och erfarenheter tillsammans med ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige inom Almi Invest. I GreenTech-teamet ingår analytiker och Investment Managers, och du rapporterar till Fund Manager för Almi Invest Greentech.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har ett genuint intresse för entreprenörskap i kombination med ett gott affärssinne, och denna kombination tror vi att du har fått genom att ha arbetat med riskkapitalinvesteringar i mindre bolag och/eller startups. Kanske har du även egen erfarenhet av att vara entreprenör och har etablerade nätverk inom miljö- och energiteknik.

Vi tror att du har en akademisk examen i botten, och sannolikt har du stort intresse för teknik, socialt ansvar och hållbar utveckling.

En drivkraft för dig, utöver att utveckla snabbväxande bolag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.

För dig är det också viktigt att ingå i en organisation med en stark värdegrund som bygger på ett hållbart samhälle som ledstjärna.

Almi Invest ägs av Almi Företagspartner som i sin tur ägs av staten via Näringsdepartementet. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, etnisk tillhörighet och utländsk bakgrund en självklarhet. På Almi anser man att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten.

Almi Invest samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Katarina Åhlin, rekryteringskonsult, på: katarina.ahlin@k2search.se 

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

.