Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD Almi Företagspartner Skåne AB

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom almi invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Vill du vara med och bidra till entreprenörers och företagares tillväxtresa i almi företagspartners tredje största region?

Vi söker nu en nyfiken och modig person som med ett föredömligt ledarskap kan implementera almis nya strategi och vidareutveckla regionen framåt.

Att arbeta i almi kräver ett starkt intresse för människor, entreprenörskap inom vitt skilda verksamheter och branscher samt ett engagemang för långsiktig samhällsutveckling. Huvudfokus för vd rollen är att leda en organisation och medverka till de skånska företagens fortsatta utveckling och förädling, vilket kräver en förmåga att kunna leda, kommunicera och samarbeta utöver det vanliga. Rollen innefattar en bredd och komplexitet av frågeställningar som är unik och som vd får du intressanta och inspirerande kontaktytor som spänner över hela samhället; lokalt, regionalt och nationellt. Vd skåne ansvarar för kontoren i malmö, helsingborg och kristianstad med totalt 30 kvalificerade medarbetare. Ledningsgruppen du leder består av två affärschefer, en kreditchef samt en admin/affärsstöd.

Din bakgrund/profil

• akademisk examen
• god ledarerfarenhet från det privata näringslivet
• fördel med erfarenhet från liknande roll som vd med ett totalansvar
• god kännedom inom finansiering och kreditgivning kombinerat med ett starkt intresse för entreprenörskap
• starkt affärsinriktad profil med erfarenhet av strategiarbete kring kund- och tjänsteutveckling
• erfaren förändringsledare
• starkt intresse för att bygga nätverk

Är du den vi söker?

Vi förväntar oss att du i ditt ledarskap och som person är entusiasmerande, positiv, öppen, tydlig, inkluderande, modig, innovativ och har ett starkt intresse för helheten. I mötet med marknaden är du en skicklig relationsbyggare och har en förmåga att kommunicera på ett tydligt och inspirerande sätt både internt och externt. Vi ser även att du har strategisk höjd samt en förmåga att variera mellan det operativa och strategiska på ett naturligt sätt.

Vi erbjuder dig

På almi har alla ett starkt gemensamt intresse – vi vill se fler växande och framgångsrika företag i sverige. På almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Almis varumärke är starkt och vi gör stor nytta, samtidigt finns en övertygelse att almi har ännu större potential att kunna leverera mer nytta och högre värde till företag. Därför tar vi nu nästa kliv i arbetet och går från ord till handling för att åstadkomma ”fler rätt insatser till rätt företag”. Det är en mycket spännande fas att komma in i med ny organisationsstruktur samt en ny vision och strategi. Du får ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer i den fortsatta utvecklingen av regionen.

Övrigt

Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och vi tror på att våra medarbetares olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet.

Placering på kontoret i malmö.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad av Sveriges vassaste rekryteringsföretag? Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar. Läs mer

id609 2