Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chief Marketing Officer Nordic

Tunstall healthcare group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Tre miljoner brukare utnyttjar idag tunstalls produkter och tjänster. Tunstall nordic ab – sverige, danmark, finland & viss export – har ca 320 anställda och en omsättning på ca 500 msek. Den svenska verksamheten – tunstall ab – sysselsätter ca 250 personer, med en omsättning på ca 320 msek. Huvudkontoret ligger i malmö.

Vill du vara med och vidareutveckla den marknadsledande aktören i en växande och viktig bransch inom connected health och connected care? vi söker en starkt affärsutvecklande profil som har erfarenhet av att arbeta med strategisk kund-, marknad- och affärsutveckling.

Detta är en strategisk och viktig nyckelroll som kommer att ansvara för affärsutveckling, marknad och kommunikation. Cmo kommer bl.a. Arbeta med utveckling av olika tjänster, prisstrategier, paketering, marknadsanalyser, trender, hur man ska kommunicera och till vem.
det handlar om att etablera tunstall som en naturlig talesperson inom connected health och connected care och alla dess målgrupper; offentlig sektor (kommun, landsting), politiken, b2b (privata aktörer), b2c (återförsäljare, konsumenter).

Utmaningen

tunstall nordic är inne i en förändrings- och omstruktureringsfas då omvärlden och marknaden ställer nya och högre krav på dem som bolag. Denna transformation sker inom bl.a.

• privatisering – från offentligt finansierad till privat äldrevård
• digitalisering – teknikskiftet från analoga produkter till digitala
• ”tjänstefiering” – från produkter till tjänster
• molnifiering – från lokala installationer till host:ade molnlösningar

Tunstall nordic ligger långt fram i branschutvecklingen vad gäller produktutveckling och teknisk kompetens, men även avseende samhällsfunktioner för social omsorg och välfärd.

Din bakgrund/profil

• strategisk höjd och bakgrund inom marknad och försäljning, med tyngdpunkt inom affärsutveckling
• genuint intresse för ny teknologi
• bakgrund inom healthtech/connected healthcare
• ledarerfarenhet och van vid att samverka brett

Är du den vi söker?

du ska kunna identifiera dig med tunstalls ledord a smile personality (strive for excellence, make a difference, innovative and agile, listen and understand, everybody matters) samt ha strategisk höjd med förmåga att tänka framåt och se samband. Du har väldigt bra omvärldskoll och håller dig ajour med trender på marknaden, inom healthtech området primärt. Vi ser även att du är en duktig kommunikatör, trivs med att nätverka och har naturlig pondus. Du bör vara en utpräglad lagspelare som är duktig på att samverka med olika funktioner, är lyhörd, förtroendeingivande och samtidigt tydlig och drivande i dina frågor.

Vi erbjuder dig

tunstall är ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position, ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Vi har en framtidssäkrad teknik som är under ständig utveckling och en unik bredd i vår produktportfölj. Vi befinner oss i en mycket spännande fas då tunstall är under tillväxt och har påbörjat en förändringsresa gällande affärsmodellen. Som medarbetare på tunstall får du ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer.

Övrigt

tjänsten är på heltid med placering på huvudkontoret i malmö.

Kort om tunstall

tunstall nordic ab är en del av tunstall healthcare group, med verksamheter på flera olika orter i sverige, danmark och finland. I de nordiska länderna omsätter tunstall ca 500 mkr (2016) och är ca 350 anställda (280 sverige, 50 danmark och 20 finland). Tunstall ab omsätter ca 350 mkr (2016). Viss utveckling sker i sverige, men tillverkning sker till stor del i egen regi i uk. Tunstall har en egen larmcentral i Örebro, sveriges största, där ca 150 anställda arbetar i en dygnet-runt-verksamhet – 365 dagar om året. Detta gör tunstall unika och många kommuner uppskattar att ha en larmcentral på entreprenad istället för i egen regi. Tunstall har funnits i 30 år på nordiska marknaden och har vuxit mycket genom förvärv, bl.a.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 3