Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD Gustavsberg Rörsystem AB

Gustavsberg Rörsystem AB är marknadsledande inom avlopps- och tryckrörssystem. Företaget har kontor, centrallager och produktion i Halmstad. Omsättningen uppgår till ca 165 mkr med ett 20-tal anställda. Vi är verksamma i Skandinavien med huvudmarknader i Sverige och Norge. Leverantörerna finns i Asien och Europa. Vi har sedan 1947 utvecklat, tillverkat och sålt avloppssystem (MA-System) och tryckrörssystem (VRS-system). Den mycket starka marknadspositionen inom området ljuddämpande avloppssystem för flerfamiljshus och större byggnationer har uppnåtts bl a genom ett långt drivet kvalitets- och miljötänkande, stor kompetens hos medarbetarna och snabba och säkra leveranser.
Gustavsberg Rörsystem är den största verksamheten i en familjeägd företagsgrupp där också PAAB Tekno Trading ingår med mät-, styr- och reglerutrustning. Med en mycket stabil finansiell ställning finns det en uttalad målsättning från ägarna om fortsatt tillväxt både inom befintliga och med nya verksamhetsområden på framför allt VA-sidan.
Läs gärna mer om företaget på www.gustavsberg-ror.se 

Är du intresserad av att driva och vidareutveckla ett stabilt och välfungerande familjeägt bolag – detta både genom organisk tillväxt samt förvärv.

I denna position får du ett övergripande ansvar för en mindre koncern som VD samt en operativ VD roll för Gustavsberg Rörsystem. Idag består koncernen av två dotterbolag; Gustavsberg Rörsystem och PAAB Tekno Trading, men planen är att bygga på med fler dotterbolag. Omsättningen i gruppen är idag ca 180 mkr från försäljning i Sverige och övriga Skandinavien. Som VD för Gustavsberg Rörsystem har du fyra direktrapporterande chefer och du rapporterar till styrelseordförande för koncernbolaget. VD för PAAB är också direktrapporterande till dig.
Vi söker en ny VD som med ett starkt engagemang, ett gott ledarskap och stort driv kan tillföra ny energi och bidra till företaget och koncernens fortsatta utveckling.
Övergripande handlar rollen om att förvalta det befintliga samt att utveckla och bredda.
Rollen har en stark förankring inom marknad och försäljning samt stöttar cheferna med förhandlingar gällande grossistavtal och leverantörsavtal.

Din bakgrund/profil

• God ledarerfarenhet på en strategisk nivå, stor vana av att driva en verksamhet med fullt ekonomiskt ansvar samt van vid att leda genom andra
• Dokumenterad erfarenhet av att ha drivit tillväxt organiskt eller genom förvärv
• Du har affärsfokus och tyngd inom marknad och försäljning
• Stark förhandlingsvana både nationellt och internationellt
• Erfarenhet från en teknikinriktad organisation, gärna med liknande säljkanaler, dvs via grossister och kundsegment samt gärna insikt i byggrelaterade branscher
• Eftersom företaget har viss egen tillverkning är erfarenhet av enklare verkstadsproduktion en styrka
• Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ekonomi eller teknik

Är du den vi söker?

Vi söker en livserfaren, lyhörd och engagerad person med ett genuint intresse för ledarskap och människor. En coachande ledare som kan supportera, engagera, följa upp, pusha och utveckla cheferna i organisationen. Du ska vara proaktiv, drivande, affärsinriktad, ha förhandlingsvana samt förståelse för ekonomiska utfall och andra konsekvenser vid förhandlingar. Du har även strategisk höjd, är möjlighetsinriktad samt har god struktur och en analytisk förmåga. Du arbetar målstyrt och genom att vara tydlig, inspirerande och transparent får du alla att gå åt samma håll. Detta kräver även en god kommunikatör och visionär som gör arbetsklimatet öppet och trivsamt, men även en stark beslutsfattare som vågar fatta vissa obekväma beslut och stå för dem. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och är övertygade om att en prestigelös och jordnära person kommer att smälta in på ett bra sätt.

Vi erbjuder dig

Du kommer in i ett stabilt och lönsamt familjeägt företag med mycket kompetens och erfarenhet. Bolaget har starka egna varumärken och en god marknadsposition. Det finns en uttalad målsättning och resurser från ägarna om fortsatt tillväxt inom både befintliga och nya verksamhetsområden. Ny VD kommer in i en fas där ägarna kliver tillbaka och lämnar det operativa arbetet i bolaget samtidigt som en extern styrelseordförande tillsätts. Du kommer därför att få ett tydligt mandat att driva och utveckla verksamheterna framåt. Vi söker dig som ser möjligheter i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv.

Övrigt

Placering i Halmstad. Resor i tjänsten förekommer på regelbunden basis.

I denna rekrytering samarbetar Gustavsberg Rörsystem med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Backstam på 076-000 18 20 eller researchkonsult Johanna Mattsson på 0735–216 500. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Executive Search se.