Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Major Account Executive, Stockholm

Akamai technologies, med hq i boston, erbjuder en global distributionstjänst via internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning accelererar företaget trafik över internet. Tjänsten snabbar upp nedladdningen av webbsajter, förbättrar tillgänglighet och möjliggör rikare innehåll på sajterna. Företaget har drygt 1 300 anställda runt om i världen och akamai är sedan februari med på forbes topp 25 lista över snabbast växande it företag.

Vi erbjuder
en möjlighet till mycket goda villkor samt möjligheten och att vara med och driva den fortsatta expansionen av akamai i norden och etablera kundkontakter med ledande industriföretag. I detta segment finns ett stort behov av akamais tjänst och du har stor frihet i din roll att anpassa erbjudandet till kund. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner. Akamai är ett amerikanskt företag; som major account executive ingår du dock i den europeiska organisationen och rapporterar till regional manager baserad i tyskland. Förutom de internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor i sverige.

Kvalifikationer
dokumenterad erfarenhet av flera års framgångsrik försäljning är en förutsättning för att trivas i den här rollen och vi tror att du har arbetat inom it-branschen i ungefär tio års tid.

Du kommer att arbeta med kunder i norden och koncernspråket på akamai är engelska, därför pratar och skriver du flytande svenska och engelska. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav.

Egenskaper
din personlighet är avgörande – du drivs av att ta nya kundrelationer, komma till avslut och skapa långsiktiga relationer. Andra egenskaper som utmärker dig är att du är orädd, utåtriktad och att du trivs i mötet med människor.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id608