Vxl: +46(0)10-214 66 46

Default page for all routes.

Energiingenjör

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att skräddarsy rostfritt stål till vilken form som helst och för nästan alla ändamål. Rostfritt stål är hållbart, hållbart och designat för att hålla för evigt. 

Outokumpu har drygt 9 000 anställda och verksamhet i över 30 länder med huvudkontor i Helsingfors.

Energiingenjör – Avesta

Energiingenjören har ansvar för energiuppföljning och rapportering av nyckeltal kring energi och för frågor som berör energi. Rollen har övergripande ansvar att samordna, stärka och utveckla verksamhetens förmåga att agera effektivt och i enlighet med Outokumpus samt externa intressenters krav och förväntningar. Rollen har stor betydelse för verksamhetens förutsättningar att möta nuvarande och framtida affärsmässiga utmaningar och rapporterar direkt till Angelica Olsson, Manager EHSE.

Rollen

Energiingenjör har du ansvar för energiuppföljning och rapportering av nyckeltal kring energi till interna och externa intressenter. En viktig roll är att utifrån verksamhetens behov och förutsättningar hitta nya energieffektiva lösningar och att utveckla de lösningar som redan finns.

Som energiingenjör ser du till att verksamheten håller sig inom lagar, regler, krav och policyn genom ett systematiskt arbete. Att utbilda och följa upp kring risker bl.a. genom att informera, stötta samt att ge råd till linjecheferna och verksamhetens enheter samt internt i Outokumpu.

Du bidrar till ständiga förbättringar och arbetar mot den högpresterande kultur Outokumpu bygger. Detta innebär bland annat:

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi ser att du har akademisk utbildning, civilingenjör, med industriell bakgrund och god erfarenhet att arbeta med siffror, beräkning samt rapportering. Du utrycker dig väl i tal och skrift och har vana av myndighetskontakt, är strukturerad och noggrann och har erfarenhet av att bygga och implementera struktur och process. Du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara regelverk och dess konsekvenser.

Rätt kandidat för rollen har förmågan att på ett pedagogiskt sätt sätta riktningen och driva ett förändringsarbete för vidareutveckling inom energiområdet. Du har förmåga att samarbeta, röra sig vertikalt i organisationen, att förstå och kommunicera med personer på alla nivåer – stakeholder management.

Egenskaper som betonas:

Analytisk med helhetsperspektiv

God kommunikativ och pedagogisk förmåga

Starkt strategiskt och operationellt fokus

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Outokumpu med K2 Search. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Stina Torell, Executive Search Specialist, på stina.torell@k2search.se eller Richard Schmidt, Executive Search Konsult, påt richard.schmidt@k2search.se.

Då vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.