Vxl: +46(0)10-214 66 46
Affärsdriven CTO

Plexian är ett Malmöbaserat FinTech-bolag som genom sin egenutvecklade, unika lösning utmanar marknaden med en ny betallösning där man bygger in en genuin kundlojalitet i samarbete med strategiska partners. Affärsidén bygger på att företaget kan, med hjälp av användarnas transaktionsdata, rikta individuella erbjudanden till användarna av betallösningen baserat på deras inköp. Nyligen startade men upp sitt första, större samarbete där man nu har access till ca 350 000 kunder.

Under våren planeras en börsnotering (Nasdaq First North) parallellt med att man fortsätter lanseringen av bolagets tjänst och utvecklar nya samarbetspartners. Plexian ser en hög efterfrågan på marknaden av äkta lojalitetslösningar, lösningar som erbjuder kunden ett värde de faktiskt vill ha och företaget befinner sig nu i en stark tillväxt med en unik tjänst på en attraktiv marknad med stor potential.

Under året kommer expansionstakten att öka vilket kommer att innebära att man behöver få in nya duktiga medarbetare som brinner för området och vill vara en del av bolagets spännande utveckling och resa framåt.

En viktig nyckelspelare blir vår nya;

Affärsdrivna Chief Technical Officer

Är du en passionerad specialist inom AI, machine learning och datahantering och har god förståelse av betalningslösningar? Har du förmågan att leda både andra och dig själv i en resultatfokuserad miljö och är redo på ditt nästa steg? Besitter du ett starkt kommersiellt fokus utifrån de utmaningar och lösningar du jobbar med? Då kan du vara rätt person för oss. Plexian står inför en spännande resa och söker en CTO för att ta sig an en nyckelroll inom både affär och teknik, för att leda bolagets fortsatta utveckling framåt. 

Med fokus på tekniktung produktutveckling arbetar du i denna roll både operativt och strategiskt. Med din trygghet inom den senaste tekniken i kombination med ditt kommersiella fokus skapar du synergier och erbjuds en betydande roll för Plexians resa framåt.
Din vardag kommer präglas av att leda kollegor i världsklass inom AI och datahantering. Du kommer att ansvara för att översätta teknik till affärsmöjligheter, tolka marknadens krav och de utmaningar det medför samt bidra med ett helhetsgrepp i hur produkt och erbjudande kan utvecklas och förbättras.

Du utgör en viktig del av ledningsgruppen i Plexian och kan på ett framgångsrikt sätt företräda tekniken i affärssammanhang och framföra argument med stark koppling till uppsatta mål och deadlines.

I denna roll utgår du från kontoret i Malmö. Du rapporterar direkt till CEO Staffan Mattson.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

 • Målsättningar och visioner för teknologi och IT
 • Strategisk utveckling av IT och upprättande av budget
 • Lednings- och personalansvar för Teknikteamet
 • Produkt och systemansvar för samtliga system och applikationer
 • Upprättande av IT policy och skapa en vision för teknikanvändandet i bolaget
 • Drifts- och användarsäkerhet kopplat till IT
 • Marknadsbevakning av trender och utvecklingsmöjligheter
 • Strategiskt arbete i företagets ledningsgrupp
 • Bevaka forskning och utveckling kopplat till ansvarsområdet
 • Säkerställa regelverk och säkerhet kopplat till företags online närvaro

Dina kvalifikationer och erfarenheter

För att bli lyckosam i denna befattning tror vi du behöver ha följande ingångsvärden:

 • Erfarenhet av att arbeta hands-on i tekniktunga projekt inom AI och datahantering, gärna med utveckling av betalningslöningar.
 • Hantering och användande av större mängder transaktionsdata är en del av din vardag idag. 
 • Du leder troligtvis ett team och/eller arbetar med komplex projektledning och utveckling inom området.
 • Du leder även utvecklingsprojekt och har en förmåga att ta ett helhetsansvar, även utifrån ett kundperspektiv.
 • Du har förmågan att lyfta blicken och arbeta strategiskt med kommersiellt fokus.
 • Du har ett starkt målfokus och är mån om att nå deadlines och uppsatta mål samt att du bidrar med transparens kring eventuella hinder på vägen.
 • Du trivs i entreprenörsdrivna och resultatinriktade miljöer där ansvar och frihet går hand i hand.
 • Du har ett högt driv, är handlingskraftig och har en proaktiv inställning till ditt arbete.

Erfarenhet av personalansvar är inget krav. Det är viktigare att du har förmågan att leda andra och kan skapa engagemang, motivation och delaktighet hos andra.

Du har en universitets/högskoleutbildning inom systemvetenskap Msc/Bsc eller motsvarande.   

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig att vara med på en unik resa där du får stort mandat att forma Plexians produkt, erbjudande och utveckling framåt. Det är fantastisk möjlighet att ta ett stort ansvar och påverka en skalbar affär i en unik nisch inom FinTech. Företaget står dessutom inför sin första, internationella affärsetablering och fler följer i takt med nya partners.

I denna rekrytering har Plexian AB har valt att samarbeta med K2 Search och ytterligare information kan fås genom att kontakta antingen Recruitment Consultant Catharina Kramer på 070-583 56 70 eller Research Consultant, Sofia Gustafsson på 076-335 04 59. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar hanteras högst konfidentiellt.