Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Area Sales Manager PRO – Sydöstra Sverige - Somfy Sweden AB

Somfy är världsledande när det gäller motorer och styrsystem för solavskärmning. Sedan starten 1969, arbetar vi med att utveckla produkter och lösningar som ökar komforten och säkerheten, samtidigt som de sparar energi i privatboende såväl som i fastigheter. Somfy arbetar över hela världen, har dotterbolag i 60 länder och finns i samtliga världsdelar. Somfys produktionskapacitet är fördelad på 8 fabriker, produkterna säljs till 30 000 återförsäljare och används av 220 miljoner kunder över hela världen, vilket gör Somfy världsledande inom dörr- och fönsterautomation för bostäder och byggnadsindustrin. Läs mer på www.somfy.com 

Är du intresserad av att självständigt driva och utveckla ett säljdistrikt för ett världsledande och starkt varumärke? Då kan denna roll vara rätt utmaning för dig!

 

Vi erbjuder

 

Somfy erbjuder en roll med ett tydligt eget mandat, ett stort eget ansvar samt stora möjligheter att påverka ditt distrikt. Du får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med en världsledande och marknadsledande position samt vara en del av ett team med hög lagkänsla och kollegor som finns på ett antal orter inom Sverige. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och driv.

Rollen

 

Somfy har behov av att förstärka sin säljorganisation inom området PRO med ytterligare kraft och kompetens. Rollen rapporterar till Försäljningschef Sverige som är placerad i Malmö på företagets svenska huvudkontor.
PRO är Somfy´s traditionella affär, B2B inom framför allt konsumentprodukter, men även inom mindre projekt och står för den största delen av företagets omsättning. Kunderna är tillverkare av solskydd samt smarta hem-lösningar och återförsäljare (som arbetar mot slutkonsument) av solskydd och smarta hem-lösningar.
Denna roll kommer att ansvara för ett av tre distrikt i Sverige.
Det är en roll som innebär både nykundsbearbetning och relationsförsäljning. Rollen innebär också att vara ett stöd till våra återförsäljare i form av support på produktfrågor genom exempelvis utbildningar så att de sin tur kan sälja produkterna vidare till slutkonsumenterna. Du arbetar med att följa upp, utvärdera och föreslå förbättringar gällande deras försäljning.
Somfy har ett stort och brett sortiment (high end) och går från att sälja produkter till att sälja in lösningar och skapa mervärde. Som Area Sales Manager behöver du kunna beskriva funktionen och nyttan.

Din bakgrund

 

• Erfarenhet inom någon form av teknisk försäljning och uppsökande verksamhet.
• Erfarenhet av relationsförsäljning B2B och gärna mot återförsäljarledet.
• Säljande personlighet med förmåga att arbeta relationsbyggande och långsiktigt med kunderna.
• Van vid att vara ett stöd i olika frågor, vara intresserad av att supportera och ha en stark servicekänsla.
• Vana av att presentera för en grupp, pedagogisk och bra på att förmedla ett budskap.
• Eftergymnasial utbildning inom marknad/sälj är en fördel.
• Du har ett genuint tekniskt intresse inom ”smart home solutions” och/eller kunskap inom el.
• Giltigt körkort är ett krav.

Egenskaper

 

Viktiga egenskaper i denna roll är att du har en stark kommunikativ förmåga och är affärsmässig. Du är utåtriktad, har mycket driv och självständighet. Du är lyhörd, kreativ och snabbtänkt. Du har lätt att skapa förtroende och långsiktiga relationer.
Du är jordnära och prestigelös.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Övrigt

 

Denna roll utgår från eget regionalt hemmakontor. Geografiskt är regionen från södra Södertälje söder/österut ner till Markaryd. Vi ser gärna att du bor inom det geografiska området, exempelvis Östergötland. Resor dagligen ingår som en naturlig del i rollen.
Resor till Malmö och Frankrike förekommer.
Somfy´s svenska huvudkontor finns i Hyllie, Malmö.
Språk; Svenska och Engelska i tal och skrift.
Tjänsten är på heltid.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med K2 Search. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Eva Backstam på 076-000 18 20

eller ansvarig Researchkonsult Ken Ahl på 073-540 52 80.

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka din ansökan så snart som möjligt på

www.k2search.se