Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT-Chef - Rusta AB

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta totalt 140 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. Rusta har ca 2,300 medarbetare i 7 länder: Sverige, Norge, Finland, Tyskland samt sourcing-kontor i Kina, Vietnam och Indien. Rusta är inne i en fantastisk expansionsfas med stark tillväxt på alla marknader via både existerande varuhus och nyetableringar. I år förväntas omsättningen uppnå cirka 7 miljarder kronor.

Rusta söker en erfaren IT-chef, gärna med kunskap inom retail. Som IT-chef ansvarar du att IT-strategin utvecklas i linje med företages vision och affärsmål samtidigt som du säkerställer att Rustas verksamhet har ett ändamålsenligt och välfungerande IT-drift. Det är lika viktigt att driva effektiv problemlösning i vardagen som att möjliggöra företagets utveckling och förändring. I rollen ingår ett strategiskt och operativt ansvar för IT- och telefonilösningar för hela koncernen, drift (outsourcad), IT-säkerhet, support/användarstöd och förvaltning. Du inspireras av att jobba tätt tillsammans med den operativa verksamheten och IT-leverantörer för att kontinuerligt förbättra lösningar och driva användar- och affärsnytta. Din uppgift är att bygga förtroende och samarbete med Rustas samtliga funktioner. Rusta har en outsourcad miljö varför kravställning och leverantörsstyrning är en viktig del av arbetet. Som IT-chef ansvarar du för att på ett proaktivt, strukturerat och kostnadseffektivt sätt leverera och upprätthålla, support och servicenivå mot verksamheten. Du ansvarar för bolagets IT-budget. Du har ett starkt affärs- och kundperspektiv, och drivs av att ta ansvar och vara en nyckelperson inom en organisation med ett stort fokus på utveckling och tillväxt.

Som IT-chef hos Rusta kommer du bli en del av ett dynamiskt företag med högt tempo som fortfarande präglas starkt av sitt entreprenörskap. Då Rusta sätter stor tilltro till sin personal, kommer du få hög grad av frihet att själv kunna forma din roll, där dina idéer och ditt arbete värderas högt. Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. De fungerar som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som ledstjärna i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

  • Mer än 5 års erfarenhet som IT-chef med personalansvar eller motsvarande befattning; detaljhandeln och i internationell miljö.
  • Erfarenhet av drift och förvaltning av administrativa system såväl som verksamhetsanpassade system som datalager och beslutsstöd.
  • Erfarenhet av att leda en beställarorganisation i en outsourcad IT-driftmiljö.
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda strategiska och operativa utvecklings- och förändringsprojekt.
  • Erfarenhet av förhandlingar, upphandlingar och förvaltning av avtal.
  • Ledare med förmåga att motivera, entusiasmera och skapa teamkänsla
  • Proaktivitet/initiativtagande till att genomföra förändringar och förbättringar.
  • Som person är du drivande, analytisk, ansvarstagande och prestigelös.
  • God kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift.

Rusta samarbetar med K2 Search i den här rekryteringen. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Martin Svedar på martin.svedar@k2search.se eller Samuel Göranzon på samuel.goranzon@k2search.se . Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.