Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Group PR & Communications - Brummer & Partners AB

Brummer & Partners grundades 1995, lanserade Sveriges första hedgefond 1996 och rankas idag som en av de ledande hedgefondförvaltarna i Europa med cirka 120 miljarder kronor under förvaltning. Brummer & Partners affärsidé är att samla skickliga investeringsteam som förvaltar olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp för att kunna erbjuda en väl diversifierad förvaltning till sina kunder. Bland kunderna finns såväl institutioner som privata investerare och arbetsgivare. Brummer & Partners har drygt 400 anställda, kontor i sju länder och är partnerägt, där partners är aktiva i den löpande verksamheten. Till Stockholmskontoret och den svenska verksamheten söker vi nu en Head of Group PR & Communications.

I den nya rollen som Head of Group PR & Communications för den svenska verksamheten kommer du initialt arbeta med att ta fram en helt ny strategisk marknads- och kommunikationsplan. Du implementerar sedan planen i organisationen och följer upp. Planens övergripande målsättning ska vara att förbättra kundkommunikationen och därigenom öka försäljningen av BMS (Brummer Multi Strategy-fond) mot retail-segmentet och för Brummer Life (pensionsförsäkring). Marknads- och kommunikationsplanen bör även innefatta val av kommunikationskanaler, digitala media, marknadsföring, varumärkesstrategi, hemsida, samt en PR- och aktivitetsplan.

Head of Group PR & Communications kommer arbeta nära cheferna för BMS, Investor Relations samt Brummer Life. Du blir det naturliga navet för hela bolagets kommunikation och PR-frågor och säkerställer därmed att varumärket och kärnvärdena alltid är i linje med den övergripande strategin. Utöver detta kommer du även ha en folkbildningsuppgift och på så sätt bidra till ökad kunskap generellt kring försäkring och förvaltning och specifikt kring absolutavkastande förvaltning.

Brummer & Partners företagskultur kännetecknas av entreprenörsanda, innovation och långsiktighet. Du bör uppskatta en kultur som är snabbföränderlig, småskalig och internationell. Du rapporterar till koncernchefen och sitter i ledningsgruppen.

För att lyckas i detta uppdrag bör du ha

  • Erfarenhet och förståelse från finansbranschen, livförsäkring och kapitalförvaltning
  • Gedigen erfarenhet av arbete inom kommunikation/PR på strategisk och operativ nivå
  • Kunskap om digitala kanaler och moderna kommunikationsmetoder
  • Arbetat i mindre ägarlett bolag där du både varit operativ och strategisk
  • God stilistisk förmåga

Dina egenskaper

  • Energisk
  • Pondus och smidighet
  • Hög integritet
  • God prioriteringsförmåga
  • Lyhörd, involverande och prestigelös

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med ansvariga konsulter på K2 Search, Ulf Lindén tel. ulf.linden@k2search.se eller Cecilia Fredriksson cecilia.fredriksson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se