Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Etablering & Struktur - Axfood AB

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Axfood är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik.

Axfood anser att deras medarbetare är deras framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar de tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Delar du Axfoods passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen! Läs mer på www.axfood.se

Axfood är ett företag man tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som Chef etablering och struktur kommer du vara med och bidra till strategi- och affärsutveckling i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Att arbeta hos Axfood Etablering & Struktur

Som Chef Etablering och Struktur kommer du att ingå i koncernfunktionen Strategi- och Affärsutveckling. I nära samarbete med övriga funktioner och kedjor inom Axfood driver funktionen koncernens utveckling av e-handel, avancerad analys, kundprogram, digital marknadsföring och digitala hjälpmedel i butik. Etablering och Struktur är även ansvarig för etablering och utveckling av koncernens egna butiker, omvärldsbevakning och koncernens strategiarbete. 

I rollen har du övergripande ansvar för avdelningarna Etablering samt Lokaler & Förvärv vilket innefattar ansvar för att etablera och bygga nya butiker och även förvalta befintliga butiker. Hos oss kommer du få möjlighet att bidra med din kompetens inom etablerings- och strukturområdet samt vara en central del i såväl den fortsatt utvecklingen som tillväxten av koncernen framåt.

Din roll innefattar:

 • Beslut kring expansion, ombyggnationer och avtalsförhandlingar.
 • Stort fokus på affärsutveckling, nätverkande, kontakter med fastighetsägare, avtalsförhandlingar, framtagande av beslutsunderlag inför nyetablering och ombyggnationer.
 • Hantera befintliga relationer med fastighetsägare.
 • Ansvara för tjänsteutveckling kring det som kallas butik-i-butik.
 • Nära samarbete med ledningen i varje kedja samt ha en nära samverkan med bolagen inom koncernen.
 • Att ingå i olika styrgrupper och leder övergripande funktionerna tillsammans med cheferna i din grupp.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker dig som har ett starkt driv, affärsfokus samt är möjlighets- och lösningsorienterad. Du behöver även ha god struktur med en förmåga att prioritera och själv driva framsteg i ditt område. Vidare ser vi att du behöver vara samarbetsorienterad och kommunikativ samt lyhörd. Rollen kommer innebära mycket variation i arbetsuppgifter och det är viktigt att du trivs med ett högt tempo.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll ser vi att du har:

 • Flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Mycket god ledarerfarenhet inom retail och med intresse för köpbeteenden och/eller stadsutveckling.
 • Gedigen erfarenhet av förhandling, etablering, samhällsplanering samt facility management. 
 • Akademisk bakgrund som byggnadsingenjör, fastighetsekonom eller liknande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Det kan förekomma vissa resor runt om i landet, vilket fodrar att du har B-körkort.

Kompetensutveckling och karriär

Axfood är ett företag i ständig utveckling och de arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos Axfood.

Mångfald

Axfood har branschens tuffaste mål för mångfald. För dem är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper Axfood att spetsa sitt kunderbjudande. De har kommit långt, vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla sina tjänster.

Axfood Etablering och Struktur samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Elin Svedberg, researchkonsult (elin.svedberg@k2search.se).

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 januari 2019. Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.