Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomi-/administrativ chef - BARNfonden

Barnfonden är en barnfokuserad utvecklingsorganisation som grundades 1991 och som ingår i det internationella nätverket ChildFund Alliance. Barnfonden är politisk och religiöst obunden och tillsammans med sina samarbetspartners stödjer organisationen fler än 15 miljoner barn runt om i världen. Allt Barnfondens arbete utgår från barnet i fokus och verksamheten fokuserar på fyra områden som är tätt sammankopplade: utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Barnfonden har sitt kontor i centrala Malmö där ett engagerat och kompetent team om 15 medarbetare arbetar. För mer info, www.barnfonden.se

Barnfonden söker Ekonomi-/administrativ chef till kontoret i Malmö

Som ekonomi-/administrativ chef är du en del av ledningsgruppen där du bidrar såväl strategiskt, taktiskt som operativt kring alla delar som härrör det finansiella och administrativa. I rollen arbetar man nära Generalsekreteraren, samt utför alla traditionella och löpande sysslor som ingår i en ekonomichefs uppdrag i en mindre organisation. Ditt huvudsakliga fokus är ekonomiarbetet, där du med din analytiska förmåga och perspektiv ansvarar för rapportering av ekonomisk status och förslag till verksamhetsutveckling, för såväl styrelse och personal. Du har även det övergripande IT-ansvaret för organisationens affärs- och ekonomisystem samt för alla delar som gör att kärnverksamheten kan fungera professionellt och effektivt, dvs. en bredd av administration och kontorsansvar.

I rollen har du bl.a. ansvar för prognos, budget och årsbokslut inkl. årsredovisning. Vi ser det som ett stort mervärde om du har erfarenhet av att ha arbetat inom en organisation med 90-konto. Du har en professionell, men ödmjuk inställning till kollegor och partners, och är en lagspelare som kan ta eget ansvar för din roll, samt vill verkligen verka i en idéburen, liten organisation. Med din prestigelösa inställning räds du inte att också hantera enklare uppgifter. Då Barnfondens engagemang för barns rättigheter och samarbeten med internationella organisationer som bl.a. Sida, Forum Syd, EU och FN bygger på strikta ramverk kring governance och compliance, ser vi det som kritiskt viktigt att du har starkt sinne för ordning och reda.

Du är en erfaren ekonom som tidigare haft ett helhetsansvar, där du trivs med alla arbetsuppgifter som ingår i en ekonomifunktion. Rollen kommer att handha allt inom en ekonomifunktion, från stort till smått – i en komplex, internationell och utmanande omgivning. Du har kunskap om ekonomisk verksamhetsstyrning och utveckling, samt det är meriterande (dock ej ett krav) om du har erfarenhet kring uppföljning av internationella projekt. Du har ett brett intresse och kunnande inom it-frågor och vill gärna bidra till organisationens modernisering av teknisk infrastruktur. Vi ser gärna att du har en akademisk bakgrund inom ekonomiområdet och att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och i skrift.

Din vardag utgår från kontoret i Malmö, men vi ser gärna att du vid några enstaka tillfällen kan ha möjlighet att följa med på resor när man besöker sina program och lokala partners i de länder Barnfonden verkar i.

För specifika frågor om tjänsten eller för ytterligare information, kontakta ansvarig rekryteringskonsult på K2 Search, Gabriella Huss på gabriella.huss@k2search.se. Alla kontakter behandlas konfidentiellt. Skicka in din ansökan så snart som möjligt på www.k2search.se. Intervjuer sker löpande.