Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Förbundsdirektör - IDEA

IDEA – Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer är en fristående arbetsgivarorganisation. Gemensamt för alla medlemmar är att de bedriver ideell och idéburen verksamhet utan primärt vinstsyfte. Vi kan den ideella sektorns förutsättningar bäst. IDEA bildades 1995 och har sedan dess vuxit starkt. IDEA har både stora och små organisationer som medlemmar. För oss är alla viktiga. Läs mer på www.ideella.se

Vill du förbättra arbetslivet inom ideell sektor?

IDEA söker nu efter sin nästa

FÖRBUNDSDIREKTÖR

I rollen fortsätter du att utveckla IDEA till att vara ett modernt och relevant arbetsgivarförbund, med uppdrag att stärka medlemsorganisationerna i sin arbetsgivarroll. Du driver IDEAs hjärtefrågor – inom arbetsrätt och HR – och arbetar för att attrahera fler meningsfulla verksamheter till vårt förbund i linje med vår tillväxtstrategi. Förbundsdirektören har det övergripande ansvaret för IDEA:s kansli och personansvar för kansliets medarbetare. I ansvarsuppgifterna ingår det yttersta ansvaret för IDEAs kollektivavtal och att kontinuerligt tydliggöra erbjudandet till IDEAs medlemmar och öka medlemsnyttan. Du arbetar nära styrelsen och driver IDEA:s påverkansarbete i arbetsgivarfrågor.

Din profil

  • Akademisk utbildning – Jurist eller motsvarande
  • Erfarenhet av arbetsmarknadspolitiska frågor/kunskap från partsvärlden
  • Erfarenhet av att leda verksamhet, med goda resultat
  • Framgångsrikt ansvarat för och genomfört utvecklingsarbete
  • Förståelse/erfarenhet av styrelsearbete
  • Erfarenhet av försäljning/utformning av erbjudandet gentemot nya och befintliga medlemmar
  • Erfarenhet av kollektivavtalsförhandlingar

Meriterande

  • Erfarenhet av riksavtalsförhandlingar, internationell arbetsrätt och förståelse för ideell sektor

Personliga egenskaper

Som person är du en ledare som inspirerar och brinner för att utveckla verksamheten. Du är en person som skapar resultat, som är handlingskraftig och som är modig och förankrad. Du är bra på att kommunicera och bygger tillit och förtroende.

Sök tjänsten

Idea samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Madeleine Tidehorn, researchkonsult (madeleine.tidehorn@k2search.se) eller Annika Stålhandske rekryteringskonsult (annika.stalhandske@k2search.se). Vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Sista ansökningsdag 27 januari. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.