Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategic Procurement Manager - Nordic Water

“Our vision is to be a leading provider of compact and energy efficient water and wastewater treatment solutions – ensuring that there is enough clean water in the world for everyone.”

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Företaget har sedan starten 1962 arbetat för effektivare vattenrening och är en föregångare inom vattenreningsteknik och är idag världsledande inom ett flertal av sina produkter för rening av dricksvatten, avloppsvatten och vatten för industriellt bruk. De erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Waters produkter är uppdelade i fyra områden; processlösningar, filtrering & sedimentering, paketlösningar och service. Huvudkontoret ligger i Mölndal och därtill finns kontor, verkstäder och serviceenheter på flera platser i Sverige och internationellt. Nordic Waters produkter distribueras över hela världen genom ett nätverk av egna bolag och distributörer. Nordic Water omsätter ca 500 miljoner SEK och har ca 180 anställda Läs mer www.nordicwater.com/sv.

För att ytterligare stärka Nordic Waters globala organisation skall företaget förstärkas med en Strategic Procurement Manager. Detta är en ny roll som kommer att bidra konkret till ökad kvalitet och effektivitet i processer och leveranser.

Nordic Water verkar i en marknad med hög tillväxt och företaget befinner sig i en transitionfas präglad av snabb utveckling. Organisatoriska förändringar för att stötta den strategiska planen och marknadens behov är genomförda och bolaget förbereder nu för ytterligare tillväxt under de kommande åren. Rollen som Strategic Procurement Manager kommer därmed vara en central och affärskritisk position placerad på Nordic Waters huvudkontor i Mölndal. I din roll ansvarar du bl a för Nordic Waters process för strategiskt inköp, produktion och produktframtagning på en global nivå. Du säkerställer, stärker och höjer Nordic Waters position som en kvalitetsleverantör i alla led, likväl som du arbetar metodiskt med att sänka kostnader och korta leveranstiderna för bolagets produkter. Vidare ingår i ditt ansvar att konkurrensutsätta verkstäder och leverantörer, säkerställa pilotprojekt hos nya leverantörer och personalansvar för initialt 1-2 personer. Du arbetar tätt med och rapporterar till Operations Director. Rollen innebär en del resor både i Sverige och internationellt.

Vi erbjuder

Är du en erfaren inköpare som drivs av att utveckla och förbättra processer, trivs med en dynamisk vardag och som brinner för miljön så är detta rollen för dig. Miljöomsorg genomsyrar företagets idé och det engagemang som finns hos medarbetarna, vilket driver och inspirerar till att utveckla nya och effektivare lösningar.

I rollen som Strategic Procurement Manager får du möjlighet att göra avtryck med din kompetens. Du får ett stort ansvar i ett tillväxtbolag och möjlighet att utveckla verksamheten på ett långsiktigt hållbart sätt och samtidigt medverka till att stärka den globala miljön. Utvecklingsmöjligheterna för rätt person är stora. Din framgång mäts i kvalitet, leveransprecision och nyckeltal som t ex kortare leveranstider och reducerade priser. En positiv anda, engagemang och framtidstro präglar kulturen på bolaget, och du får en öppen och dynamisk arbetsplats där du arbetar i högt tempo med många trevliga kollegor. För att trivas i rollen och på företaget tror vi att du är en person som är proaktiv och får saker och ting att hända, är bra på att prioritera och hålla många projekt i gång samtidigt, som trivs med att både arbeta på egen hand och tillsammans med andra. Du har ett prestigelöst förhållningssätt där lösningar och resultat är i fokus.

Vi söker dig som har/är:

  • Minst 10 års erfarenhet av tekniskt inköp, industriell tillverkning och framtagning av produkter och produktionsritningar
  • Goda kunskaper om tillverkningsmetoder och arbete med ständiga förbättringar i global miljö
  • Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete som lett till ökad effektivitet och sänkta kostnader med bibehållen kvalitet
  • Förståelse för/erfarenhet av projektdriven verksamhet
  • Ett affärsmässigt förhållningssätt med kunden och leveransen i fokus
  • Förbättrings och resultatorienterad med stark drivkraft
  • God kommunikationsförmåga och är en proaktiv förhandlare
  • Strukturerad, proaktiv och pålitlig med högt engagemang

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, johanna.hansson@k2search.se eller bengt.olander@k2search.se. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande med start efter sommarledigheten. Sök tjänsten på www.K2search.se.