Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Regionchef Syd, Affärsområde Stationer Jernhusen - Jernhusen AB

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 160 fastigheter till ett värde av 16,2 miljarder kronor. Läs mer på www.jernhusen.se

I vår verksamhet är våra Stationer en viktig del, där vi har till uppgift är att förvalta dessa så att det är tryggt och trevligt att resa kollektivt. Jernhusen äger och förvaltar idag 37 stationer och över 550 000 resenärer använder våra stationer dagligen.

Vi söker nu en Regionchef som brinner för ledarskap!

Till vår förvaltningsverksamhet inom Stationer söker vi en ledare som vill vara med på vår resa med att driva utveckling, av både människor och vårt arbetssätt. Bolaget är i en förändringsresa och du kommer bli en av nyckelspelarna i det arbetet. Vi söker nu dig som har gedigen erfarenhet från fastighetsförvaltning och bygger förtroende både externt och internt. Du är trygg och stabil och är väl medveten om att teamet framför individen skapar goda resultat och framgång.

Om tjänsten

Under 2018 bildades tre regioner/förvaltningsområden vilket blev startskottet för den förändring affärsområdet nu är inne i. Som Regionchef har du direkt personalansvar för ca fem medarbetare. Du sitter med i affärsområdets förvaltningsledningsgrupp och är budgetansvarig för din region. I ditt arbete kommer du också bedriva koordinering och samverkan med övriga regionchefer inom affärsområdet samt med övriga delar av Jernhusens organisation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden blir:

 • Övergripande resultatansvar för förvaltningen inom regionen med fokus på både kostnader och intäkter
 • Ta fram budget och planer för att styra verksamheten mot uppsatta mål
 • Styra Regionens leverans och måluppfyllelse på kort och lång sikt med säkerställande av attraktiva Stationsmiljöer
 • Ansvara för underhållsplan och att förvaltat bestånd håller god teknisk standard
 • Ansvara för att förvaltat fastighetsbestånd efterlever myndighetskrav, lagar och regler
 • Ansvarig för att Utveckla stationer och resenärserbjudande i nära samarbete med kommersiell projektledning
 • Personal- och ledaransvar för regionens medarbetare med ansvar att leda, målstyra, stötta, följa upp och utveckla medarbetarna i regionen

Dina kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet från fastighetsbranschen i en ledande roll med starkt intresse för ledarskap och förvaltning, helst med kommersiella fastigheter. Ett starkt affärs- och kundfokus och hög servicenivå har varit en självklarhet i dina tidigare arbeten.

Du är van att hantera budget- och resultatansvar för en region, eller enhet, samt är duktig på att bedöma investeringar kopplat till planerat underhåll etc. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du som person

 • Du är en självgående person med egen motor som är både ansvarsfull och initiativrik. Du gillar att arbeta i team och är en god kommunikatör, som arbetar metodiskt och strukturerat. Som person är du förtroendeingivande, trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. Du tycker om människor, har erfarenhet av att driva större förändringsarbete och är ihärdig i din ambition att skapa värden för företaget.
 • Personliga egenskaper som vi uppskattar:
 • Öppen, glad och entusiasmerande – lätt att få med dig folk
 • Drivande, självständig, gillar att ta ansvar och vågar ta beslut
 • Involverande ledarskap – starkt intresse för ledarskap och att bygga team
 • Affärsdriven – se möjligheter och tänka brett och i ett helhetsperspektiv.
 • Kommunikation – en utpräglad förmåga att kommunicera, förklara och beskriva samband på ett rakt, tydligt och engagerat sätt på samtliga nivåer i en organisation

Jernhusen erbjuder

En rolig och stimulerande tjänst med många kontaktytor och utmaningar, där du ges möjlighet att arbeta fritt men under ansvar. Du får vara med och påverka och skapa en bättre stadsmiljö och bidra till en mer hållbar framtid.

Sök tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Jernhusen med K2 Search. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig researchkonsult Johanna Mattsson på 0735-216 500 eller via johanna.mattsson@k2search.se alternativt ansvarig rekryteringskonsult Martin Edqvist på 076-54 54 028 eller via martin.edqvist@k2search.se.