Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Director Strategic Sourcing - EQL Pharma AB

EQL Pharma är ett snabbväxande generika- och specialläkemedelsföretag, specialiserat på kostnadseffektiva läkemedel till den nordiska marknaden. Bolaget grundades 2006 och inriktar sin växande produktportfölj på stabila nischkategorier från säkra leverantörer i Europa och Asien. EQL har de senaste 5 åren varit mycket framgångsrika och växt med c:a 30% årligen. Med en fortsatt ambitiös tillväxtplan som innefattar såväl nya produkter som nya geografiska marknader är målet att inom 5 år vara ett av de ledande generikabolagen i Norden. EQL har idag drygt 10 medarbetare med huvudkontor i vackra lokaler i centrala Lund. 

Om rollen

Etableringen av en ny renodlad funktion för strategic sourcing är en del i EQL’s pågående internationella expansionsplan och syftar till att stärka förmågan att göra strategiska inköp av utvecklings- och tillverkningstjänster på ett kostnadseffektivt och kvalitetsmedvetet sätt. Detta är strategiskt en mycket viktig roll och innefattar ansvar för en total kostnadsbudget på runt 100 MSEK på årsbasis, som kommer att växa till 200-300 MSEK de närmaste åren i takt med nya lanseringar utanför den Nordiska hemmamarknaden och expansion av produktportföljen.

Din roll blir att etablera och driva en strukturerad arbetsprocess för strategiska inköp där målet är att utifrån din kunskap om utbud och marknadsmässiga produkt- och utvecklingskalkyler optimera kostnaderna för befintliga och kommande utvecklings- och produktförsörjningsprojekt. Du ansvarar för att identifiera och kvalificera potentiella leverantörer och samarbetspartners samt att driva förhandlingar för maximal kostnadseffektivitet. Du kommer även att utmana befintliga leverantörsrelationer utifrån din analys och de övergripande målen. Rollen är baserad vid EQL’s huvudkontor i centrala Lund och innebär omfattande resor i Europa och övriga världen.

Din profil

Målet är att du genom din kunskap och erfarenhet inom produktions- och utvecklingsrelaterade inköpsfrågor och ditt omfattande nätverk på den internationella CMO/CDMO-marknaden ska etablera och driva ett strukturerat arbetssätt för strategiska inköp av utvecklings- och tillverkningstjänster för EQL’s totala behov, avseende såväl nya som pågående projekt.

För att trivas och lyckas i rollen bör du ha minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom läkemedelsindustrin och ett väl utvecklat CMO/CDMO-nätverk, främst i Europa men gärna även i Asien och Americas. Du har dessutom en väl utvecklad förhandlingsvana på hög internationell nivå. Erfarenhet inom generiska läkemedel är meriterande men inget krav. Du pratar och skriver flytande engelska på hög förhandlingsnivå.

Som person är du utpräglat analytisk och strategiskt lagd samtidigt som du är hands-on och drivande i dina projekt. Du har en dokumenterad förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du är social och förtroendeskapande, gillar att interagera med människor från olika bakgrunder och kulturer. Du bör ha intresse och en utmärkt förmåga att hantera stora siffermängder och att dra korrekta slutsatser utifrån dessa.

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information, kontakta Senior Consultant Arne Nordström, 070-69 89 200 eller Research Consultant Linus Nilsson, 070-89 18 281. Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.