Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verkställande Direktör - Brandskyddslaget AB

Brandskyddslaget AB söker Verkställande Direktör

Brandskyddslaget har sedan 1989 skyddat människor och värden. Idag är de ett av Sveriges största fristående konsultbolag inom brandskydd, riskhantering, besiktning samt brandlarm- och sprinklerprojektering med över 100 anställda och kontor i sju städer. Brandskyddslaget AB ingår i koncernen Brand Invest AB tillsammans med sitt systerbolag RiskTec AB. Brandskyddslaget AB är en medarbetarägd verksamhet som tillsammans arbetar mot målet att vara landets ledande kunskapsföretag inom brandskydd och riskhantering. Kunderna består utav bygg- och industrimarknadens alla olika parter, uppdrag drivs i alla storlekar och svårighetsgrader samt att de hjälper allt från små privata aktörer till större offentliga aktörer. För Brandskyddslaget räcker det inte att följa utvecklingen mot bättre säkerhet för personer, verksamheter och samhälle – de ska leda den. Med en fin position på marknaden och en längre tid av tillväxt är nu verksamheten redo att ta nästa kliv i sin utveckling, för detta söker vi nu nästa VD för Brandskyddslaget AB.

Välkommen till möjligheten att leda ett av landets främsta kunskapsföretag inom brandskyddsområdet till nästa nivå!

Vi erbjuder

Rollen som VD erbjuder en spännande möjlighet att få vara en del utav ett marknadsledande och välrenommerat bolag med stort engagemang och gedigen spetskompetens inom sitt område.

Rollen är övergripande ansvarig för verksamheten och dess medarbetare och du kommer att vara ansvarig tillsammans med övriga i organisationen med det fortsatta strategiska förändringsarbetet.

I rollen som VD kommer du att vara högst bidragande i att säkerställa att verksamheten fortsatt har välmående och kompetenta medarbetare, utvecklar en än mer effektiv uppdragsorganisation och ett tydligt och väl kommunicerat varumärke. Brandskyddslaget ska arbeta för att fortsatt ha ett stort och relevant nätverk inom branschen, förmågan att anpassa sig efter marknadens krav och behov och på så sätt vara våra kunders förstahandsval.

Rollen rapporterar till Styrelse och Koncern-VD och är medlem i koncernledningsgruppen. 

En stationering i Stockholm är en fördel.  

Vi söker

Rollen kommer att kräva ett ledarskap som är grundat i, med erfarenhet av och förståelse för att ett ledarskap gör skillnad, både när det gäller de mer affärsmässiga aspekterna som de mer vårdande och inlyssnande delarna. Som ledare behöver man förstå vilka mekanismer som naturligt finns i en medarbetarägd organisation, och kunna framgångsrikt navigera i den kontexten. Att våga leda i förändring kommer att vara centralt för rollen. Rollen ställer krav på egenskaper likt hög strategisk förmåga, hög personlig integritet, beslutsamhet, optimism samt förmågan att entusiasmera, engagera och driva mot de strategiska målen. För att lyckas i rollen ser vi ett behov av någon med erfarenhet från konsultverksamhet, erfaren förhandlare, gedigen bakgrund och erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn med fördel av att ha ett upparbetat nätverk på kundsidan.

Brandskyddslaget samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta Linnea Lindroth Linnea.lindroth@k2search.se eller Petter Pålsson, petter.palsson@k2search.se. Vi hanterar ansökningarna löpande. Ansökningar och kontakter hanteras självfallet konfidentiellt.