Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Logistikdriftsutveckling, Operation Excellence


ica-koncernen är ett av norra europas ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 400 egna och handlarägda butiker i sverige, norge och baltikum. i gruppen ingår ica sverige, ica norge, rimi baltic, fastighetsbolaget ica fastigheter samt ica banken som erbjuder finansiella tjänster till kunder i sverige. ica gruppen är ett av nordens ledande detaljhandelsföretag där dagligvaror utgör kärnan i verksamheten. ica gruppen är noterat på nasdaq omx.

operational excellence är en funktion inom logistik sverige som arbetar med ständiga förbättringar genom att applicera metoder och verktyg som leder till långsiktig kostnadseffektivitet och högre service. målsättningen är ledande logistik och att ständigt förbättra processerna och eliminera det som inte är värdeskapande. fokus är på kundens behov och framgången kommer genom ledarskap samt engagerade och motiverade medarbetare. funktionen operational excellence består av olika kompetensområden där man driver strategierna och utvecklingen framåt för icas operativa verksamheter inom replenishment, transport och lagerdrift.

som chef logistikdriftsutveckling arbetar du och ditt team på en övergripande nivå med att utveckla och samordna icas logistikverksamhet mot målet ledande logistik. ditt fokus kommer vara att förbättra verksamhetens konkurrenskraft inom områden såsom design av lagerverksamheter, teknik och automation samt system, processer och arbetssätt, ansvarsfördelning och gränssnitt i roller samt befogenheter. det kommer även handla om att förbättra verktyg och avtal. ditt arbete består av att driva ditt team att analysera och identifiera förbättringsområden på logistikenheterna, utveckla metod och verktyg samt driva och genomföra projekt och förändringsledning för att ica ska ligga i framkant inom logistikområdet. du kommer att rapportera till chef operational excellence.

vi erbjuder

ett starkt lönsamt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke. engagemang, entreprenörskap och enkelhet genomsyrar organisationen. du får arbeta på det bolag som i sverige är störst på varuförsörjning och som valt att investera i en utvecklingsfunktion för det långsiktiga strategiarbetet. inom koncernen finns stora utvecklingsmöjligheter.

kvalifikationer

 • mellan 5-10 års erfarenhet av logistikutveckling och optimering från både automatiserade- och manuella logistikverksamheter.
 • du har haft en ledande befattning i några år
 • van utförare av kvalificerad projektledning/utvecklingsarbete och förändringsledning
 • van att delta och/eller vara rådgivande av olika materialhanteringslösningar för både greenfields och brown fields inom hela processen av design, konceptutveckling och dimensioneringar till kravställning, leverantörsutvärdering, upphandling och installation.
 • stort intresse för hela logistikområdet
 • intresse och förmåga att strukturera och genomföra komplexa analyser av stor mängd data med stort logistikkunnande
 • flytande svenska och engelska
 • meriterande med utbildning inom lean och/eller six sigma
 • ett gott kontaktnät av leverantörer till omvärlden är meriterande

egenskaper

 • analytisk
 • drivs av att påverka och utveckla människor för att nå långsiktiga förändringar
 • stor vilja och förmåga att initiera och driva förändringsarbete
 • initiativtagare som har god förmåga att hantera parallella arbetsuppgifter
 • målfokuserad
 • pedagogisk

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med sophia blåvall, tel. 08-642 87 35 eller lazian ibrahim, tel. 08-40027526 på k2 search. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. vi vill ha din ansökan snarast. ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id511