Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD

Team sportia är en väletablerad sportkedja i sverige med en bred spridning genom ett hundratal butiker över hela landet.  team sportia-butikerna, med totalt ca 900 anställda, ägs och drivs av lokala entreprenörer. Team sportia aktiebolag ägs av sgn group oy (73%) samt franchisetagarna (27%). Sgn group, som sedan ca 1 år är majoritetsägare, är ett finskt familjeägt företag som företräder en rad starka internationella märkesprodukter inom en rad olika områden. Koncernens huvudfokus ligger inom fritid/sport. Läs mer på www.teamsportia.se resp.

I rollen som vd har du helhetsansvar för team sportia-kedjans utveckling i sverige, både strategiskt och operativt. Ditt fokus i rollen som vd är att bygga kommersiell framgång för hela kedjan, både butiker och team sportia aktiebolag.  du leder och är själv starkt engagerad i att skapa de bästa förutsättningarna för butikerna att utvecklas positivt och att vidareutveckla team sportias marknadsposition och varumärke. Du leder också det operativa arbetet vid team sportia aktiebolag, placerat i viared utanför borås.

Som vd är du ansvarig för att skapa en stark bas för framgångsrik affärsverksamhet för team sportia. Viktiga delar i detta är tydliga strategier för den fortsatta utvecklingen, en kommersiellt inriktad organisation, starka produktkoncept och bra leverantörsvillkor, värdeskapande och effektiva servicekoncept samt engagerade och inspirerade medarbetare.

Vi erbjuder

en spännande och utmanande vd-roll i ett företag med starka ägare och höga ambitioner på en marknad i snabb utveckling. I rollen som vd kommer rätt person att få möjlighet att leda team sportia vidare i utvecklingen och skapa en stark aktör på den svenska sportmarknaden.

Vi söker dig som har/är

• stark kompetens inom retail, gärna i kombination med e-handel
• erfarenhet från arbete med franchisetagare/fristående butiker
• dokumenterad förmåga att skapa resultat och genomföra förändringar
• erfarenhet från kvalificerat ledarskapsarbete i företagsledande roll
• kommersiellt inriktad med starkt och positivt driv
• beslutsstark, långsiktig och konsekvent
• kommunikativ och socialt kompetent
• inspirerande ledare och förebild

 

K2 Search AB arbetar även internationellt genom rekryteringsnätverket CFR Global Executive Search med representation i över 40 länder. Läs mer

id608