Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD

Team Sportia är en väletablerad sportkedja i Sverige med en bred spridning genom ett hundratal butiker över hela landet.  Team Sportia-butikerna, med totalt ca 900 anställda, ägs och drivs av lokala entreprenörer. Team Sportia Aktiebolag ägs av SGN Group Oy (73%) samt franchisetagarna (27%). SGN Group, som sedan ca 1 år är majoritetsägare, är ett finskt familjeägt företag som företräder en rad starka internationella märkesprodukter inom en rad olika områden. Koncernens huvudfokus ligger inom fritid/sport. Läs mer på www.teamsportia.se resp. www.sgn.fi

I rollen som VD har du helhetsansvar för Team Sportia-kedjans utveckling i Sverige, både strategiskt och operativt. Ditt fokus i rollen som VD är att bygga kommersiell framgång för hela kedjan, både butiker och Team Sportia Aktiebolag.  Du leder och är själv starkt engagerad i att skapa de bästa förutsättningarna för butikerna att utvecklas positivt och att vidareutveckla Team Sportias marknadsposition och varumärke. Du leder också det operativa arbetet vid Team Sportia Aktiebolag, placerat i Viared utanför Borås. Du rapporterar till styrelsen.

Som VD är du ansvarig för att skapa en stark bas för framgångsrik affärsverksamhet för Team Sportia. Viktiga delar i detta är tydliga strategier för den fortsatta utvecklingen, en kommersiellt inriktad organisation, starka produktkoncept och bra leverantörsvillkor, värdeskapande och effektiva servicekoncept samt engagerade och inspirerade medarbetare. Din framgång mäts i kommersiell utveckling, marknadsposition, varumärkets utveckling och kedjans utbredning. 

Vi erbjuder

En spännande och utmanande VD-roll i ett företag med starka ägare och höga ambitioner på en marknad i snabb utveckling. I rollen som VD kommer rätt person att få möjlighet att leda Team Sportia vidare i utvecklingen och skapa en stark aktör på den svenska sportmarknaden. Arbetet är långsiktigt och du kommer att ha en viktig roll i ägarnas strategiska utveckling.

Vi söker dig som har/är

• Stark kompetens inom retail, gärna i kombination med e-handel
• Erfarenhet från arbete med franchisetagare/fristående butiker
• Dokumenterad förmåga att skapa resultat och genomföra förändringar
• Erfarenhet från kvalificerat ledarskapsarbete i företagsledande roll
• Kommersiellt inriktad med starkt och positivt driv
• Beslutsstark, långsiktig och konsekvent
• Kommunikativ och socialt kompetent
• Inspirerande ledare och förebild

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Lena Serner tfn 0702-90 09 95 Bengt Olander, tfn 0760-00 18 05 eller Matilde Castoldi, tfn 0735-21 65 01.  Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se

 

.