Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Business controller

Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen Oy. Företaget grundades 1913 i Finland och är fortfarande familjeägt.

Onninen erbjuder grossist, logistik- och distributionstjänster inom belysning, eldistribution, gas, industri, kyla & AC, telekom, VA och VVS. Våra kunder representeras främst av entreprenörer och installatörer, industriföretag, energibolag samt återförsäljare. I Sverige har företaget ca 320 anställda runt om i landet. Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen OY. Koncernen bedriver verksamhet i 8 länder.
 
Våra värderingar är grunden för all verksamhet inom Onninen och ska genomsyra såväl aktivt ledarskap som aktivt medarbetarskap. Våra värdeord är ansvar, samarbete, ständig förbättring och entreprenörskap. Onninen erbjuder professionell utveckling och många interna karriärmöjligheter.
Läs mer på www.onninen.se

Har du några års erfarenhet som controller i ett större bolag och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö med högt tempo? Då kan du vara rätt för rollen som business controller hos Onninen. Du kommer att ingå i en grupp om tre controllers och rapportera till bolagets FP&A Manager. Du kommer att arbeta nära verksamheten och stötta säljcheferna i att nå sina mål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar analys och uppföljning av bolagets resultat samt att ta fram analyser och beslutsunderlag till verksamhet och ledning. I ditt ansvar ligger också att upprätta budget samt prognos för företagets resultatenheter, identifiera och driva förändringsprojekt samt viss finansiell rapportering. Placering vid huvudkontoret i Kista.

Vi erbjuder

Onninen är ett av de marknadsledande bolagen och erbjuder grossist-, logistik- och distributionstjänster inom belysning, elnät, gas, industri, kyla & AC, telekom, VA och VVS. Onninen hade förra året en omsättningsökning med 25% och var därmed den aktören på marknaden som växte mest. Bolaget, som varit familjeägt under 100 år, blev tidigare i år uppköpta av börsnoterade Kesko. Detta innebär att du som controller kommer få vara med på en spännande, pågående förändringsresa och kommande börsintroduktion. Om du är lockad av att vara med på denna resa samt drivs av att göra karriär och tycker om ett högt tempo är detta en passande utmaning. Om du dessutom tycker om att verkligen arbeta nära verksamheten och säljorganisationen är denna roll rätt för dig.

 

Kvalifikationer

• Civilekonom eller motsvarande
• Minst 2-4 års erfarenhet av arbete som business controller alternativt som revisor eller managementkonsult med fokus mot business control
• Erfarenhet av att kunna framställa och presentera analys på strukturerat vis
• Mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint
• Meriterande med erfarenhet som business controller i säljorganisation
• Meriterande är erfarenhet från förvärvsanalyser och/eller due dilligence
• Mycket goda kunskaper i engelska vilket är koncernspråk

Egenskaper

• Analytisk och systematisk
• Noggrann och strukturerad
• Driven och engagerad
• Självgående med vana att ta egna initiativ

 

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Karin Holmstrand (karin.holmstrand@k2search.se, 073-516 36 08) eller Josefin Cohen (josefin.cohen@k2search.se, 073-543 74 71) på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.