Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Försäkringsenheten

Bliwa är ett kapitalstarkt, kundägt försäkringsbolag som specialiserat sig på personriskförsäkringar för företag och organisationer. Bliwa erbjuder försäkringar för livet i form av ekonomisk trygghet vid olycksfall, sjukdom, dödsfall och arbetslöshet samt sjukvårdsförsäkring vid behov av vård. Bliwa är idag en ledande aktör inom personriskförsäkring. Bliwa har haft en genomsnittlig tillväxt på ca 20 % de senaste 10 åren och kunderna utgörs av ett tiotal organisationer och flera tusen företag, däribland ett drygt 30-tal av sveriges 100 största bolag.

Försäkringsenheten omfattar skadereglering, riskbedömning, affärsstöd, två kundtjänster och vårdplanering. Försäkringsenheten har idag ett 30-tal medarbetare. Enhetschefen leder verksamheten med hjälp av tre gruppchefer.

Bliwa har påbörjat ett omfattande utvecklingsarbete, vars huvudsakliga syfte är att sätta kunden i centrum bl.a. Genom att förenkla försäkringshanteringen, såväl internt som externt för kunder och samarbetspartners. Ett ökat fokus på individkundens behov, beteende och den individuella dialogen skall uppnås genom digitalisering, ökad begriplighet i allt det vi gör, samt genom effektivisering av arbetsuppgifter och processer.

Du får ansvaret att fortsätta leverera excellent service till bliwas kunder, parallellt med att bygga och leda transformationen till en än mer kundanpassad, effektiv och flexibel kundcenterfunktion.

Rollen

• en befattning som enhetschef över tre gruppchefer samt sex direktrapporterandemedarbetare i en av enhetens kundtjänster.
• en viktig del i arbetsuppgiften är ledarskapet för enheten – med fokusering på samordning,verksamhetsutveckling och personalledning – där du också leder som chef över chefer.
• verksamhetsutveckling handlar om att bygga och utveckla organisationen för att skapamöjligheter för;
-ökad digitalisering av tjänster och interna processer
-fördjupad specialistkompetens för att möta försäkringstagarnas frågor
-skapa förutsättning för försäljning inom kundtjänst
-samordning av enhetens verksamhetsutvecklingsarbete med övriga delar av bliwa.

Kvalifikationer

• erfarenhet av verksamhetsutveckling med särskilt fokus på digitalisering
• gedigen ledarskapserfarenhet och dokumenterad erfarenhet av att ha drivitförändringsarbete
• akademisk utbildning
• erfarenhet av kundtjänstarbete, gärna egen erfarenhet från försäkringsbranschen
• meriterande att ha lett chefer eller projektledare inom en liknande organisation

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611