Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Planering & Logistikchef till Ställdalen

Om ahlstrom
Ahlstroms fokus ligger på avancerade fiberbaserade material. Företaget samarbetar med ledande företag runt om i världen för att hjälpa dem att ligga i framkant av utvecklingen. Våra produkter används i en mängd olika vardagliga tillämpningar, såsom filter, medicinska rockar och draperingar, diagnostik, tapeter, golv och livsmedelsförpackningar. Ahlstrom har en ledande marknadsposition i de branscher där vi är verksamma. Ahlstrom har idag totalt 3300 anställda i 22 länder.

Om ställdalen
Ställdalen är specialiserat med sina två fibertygsmaskiner på att producera nonwoven material. Dessa material är syntetiska material som har flera användningsområden som bland annat wipes, trälaminering, förstärkning vid formgjutning, color catcher, stöd för plantering samt filterprodukter. Ställdalen har de senaste åren sett ett kraftigt ökat behov av våra produkter.

Som planering- och logistikchef har du ett övergripande ansvar för in- och utflödet av material och varor; från mottagande av råmaterial, lagerhållning, fördelning till produktion till lastning av färdiga produkter. Du är även ansvarig för inköp av artiklar och har en viktig påverkan på de centrala inköpen avseende vilka material som fungerar bäst i produktionen. Förutom den dagliga planeringen och styrningen av materialflödet leder du effektiviseringsarbetet för ett förbättrat flöde från mottagande, genom produktionen till utleveranser. Som en del av detta kommer du att implementera en ny process för inköp och kontraktshantering. Du leder ett team på cirka 20 medarbetare fördelat på fyra funktioner, rapporterar till vd och ingår i ledningsgruppen.

För att lyckas i rollen är du erfaren som chef med gedigen kunskap om logistikplanering. Du behärskar lean som metod för att effektivisera verksamheter.

Vi erbjuder

det här är en nyckelroll där din insats syns genom hela produktionen. Rollen passar dig som brinner för att arbeta med lean, utveckling och förändring. Ahlstrom är ett stabilt, internationellt företag inom processindustrin med intressanta produkter som håller för framtiden.

Kvalifikationer

• arbetar som chef idag och har minst fyra års erfarenhet som ledare.
• gedigen kunskap och erfarenhet av logistik i producerande verksamhet.
• vana av att arbeta med lean och att leda förbättringsarbeten.
• förhandlingsvana. Erfarenhet från inköp är meriterande.

Egenskaper

• lyhörd
• öppen och social
• förändringsorienterad
• driven och handlingskraftig
• målinriktad

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611