Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Rektor, Vuxenutbildningen

ABF är arbetarrörelsens studieförbund. ABF Stockholm är en lokal avdelning som ordnar studiecirklar både för allmänheten och tillsammans med medlemsorganisationerna och de organisationer vi har samarbetsavtal med. Vi arrangerar föreläsningar, samhällsdebatter och kulturprogram i hela Stockholm och bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner i hela Stor-Stockholm. ABF Stockholm omsätter på koncernnivå drygt 120 miljoner och består av ca 80 tillsvidareanställda samt många projekt- och timanställda. ABF Stockholm har 63 medlemsorganisationer och samarbete med ett hundratal föreningar. Läs mer på: www.abfstockholm.se

Mitt i centrala Stockholm finns det välkända ABF-huset. Här sjuder det av liv. Varje dag arrangeras kulturevenemang, föreläsningar eller kurser. Nu söker vi dig som vill leda komvuxutbildningarna på Sveavägen 41.

Du är en rektor vill ha en ledande roll i en växande utbildningsorganisation som drivs utan vinstintresse. Du är en erfaren chef som gärna ger dina medarbetare uppmärksamhet, struktur och energi.

Som rektor leder du både den pedagogiska och administrativa verksamheten och deltar i det dagliga arbetet. Du för en kontinuerlig dialog med personalen och deltagarna för att skapa delaktighet och måluppfyllelse. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar för en enhet i ABF-huset som i dagsläget består av drygt 20 lärare. Till din hjälp finns administratörer och andra stödfunktioner. Du balanserar mellan långsiktig planering och snabba lösningar i en flexibel verksamhet.

Dina uppdrag är att ytterligare höja kvaliteten i form av nöjdhet och resultatfrekvens. Lika viktigt är lärarnas möjlighet till att utveckla individuell och kollektiv kompetens. Du bidrar också till ABF Stockholms fortsatta tillväxt inom vuxenutbildningen.

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområde Vuxenutbildningen och ingår i ledningen för Vuxenutbildningen/SFI.

Vi erbjuder

Rollen innebär en möjlighet att få driva och utveckla vuxenutbildningen i en idéburen organisation. ABF Stockholm är den enda icke vinstdrivna aktören för vuxenutbildning i Stockholm som erbjuder både komvux och SFI. Du får en viktig chefstjänst med engagerade och kunniga medarbetare – och en arbetsplats i Stockholms city!

ABF Stockholm är i en expansiv fas. Antal elever som studerar på ABF Stockholms komvux samtidigt uppgår till cirka 1300 unika elever under augusti-maj och till cirka 400 under juni. ABF Stockholm erbjuder fem starter för gymnasienivå om året men också en gång i månaden för grundläggande kurser. ABF Stockholm och Lernia har nyligen tecknat ett samarbetsavtal. Överenskommelsen omfattar sju skolor i Stockholmsområdet och innebär att Lernia är underleverantör för vissa delar av ABF Stockholms vuxenutbildning.

Kvalifikationer

Rollen kräver:
• minst 2 års erfarenhet av att leda utbildning inom komvux och/eller SFI
• Har genomgått eller påbörjat Rektorsprogrammet
• Har avslutad akademisk examen med pedagogisk inriktning
• Har erfarenhet och dokumenterat goda resultat från att ha budget-, verksamhets-, och personalansvar

Egenskaper

• Trygg som person, stresstålig
• Bekväm i en ledande roll
• Coachande förhållningssätt med vilja att utveckla andra
• Balanserar struktur och planering med flexibilitet
• Analytisk, fattar väl grundade beslut
• God förmåga att uttrycka dig, i tal och skrift

Vi tror även att du har en stark vilja att hålla dig à jour med gällande regelverk och pedagogisk forskning. För denna roll förutsätter vi att du delar ABF:s värderingar.

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Patrik Peter patrik.peter@k2search.se eller Madeleine Tidehorn madeleine.tidehorn@k2search.se , 070-741 44 86 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast. Ansök tjänsten på  www.k2search.se

.