Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Rektor, Vuxenutbildningen

Abf är arbetarrörelsens studieförbund. Abf stockholm är en lokal avdelning som ordnar studiecirklar både för allmänheten och tillsammans med medlemsorganisationerna och de organisationer vi har samarbetsavtal med. Vi arrangerar föreläsningar, samhällsdebatter och kulturprogram i hela stockholm och bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner i hela stor-stockholm. Abf stockholm omsätter på koncernnivå drygt 120 miljoner och består av ca 80 tillsvidareanställda samt många projekt- och timanställda. Abf stockholm har 63 medlemsorganisationer och samarbete med ett hundratal föreningar.

Mitt i centrala stockholm finns det välkända abf-huset. Här sjuder det av liv. Varje dag arrangeras kulturevenemang, föreläsningar eller kurser.

Du är en rektor vill ha en ledande roll i en växande utbildningsorganisation som drivs utan vinstintresse.

Som rektor leder du både den pedagogiska och administrativa verksamheten och deltar i det dagliga arbetet. Du för en kontinuerlig dialog med personalen och deltagarna för att skapa delaktighet och måluppfyllelse. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar för en enhet i abf-huset som i dagsläget består av drygt 20 lärare. Till din hjälp finns administratörer och andra stödfunktioner.

Dina uppdrag är att ytterligare höja kvaliteten i form av nöjdhet och resultatfrekvens. Lika viktigt är lärarnas möjlighet till att utveckla individuell och kollektiv kompetens.

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområde vuxenutbildningen och ingår i ledningen för vuxenutbildningen/sfi.

Vi erbjuder

Rollen innebär en möjlighet att få driva och utveckla vuxenutbildningen i en idéburen organisation. Abf stockholm är den enda icke vinstdrivna aktören för vuxenutbildning i stockholm som erbjuder både komvux och sfi.

Abf stockholm är i en expansiv fas. Antal elever som studerar på abf stockholms komvux samtidigt uppgår till cirka 1300 unika elever under augusti-maj och till cirka 400 under juni. Abf stockholm erbjuder fem starter för gymnasienivå om året men också en gång i månaden för grundläggande kurser. Abf stockholm och lernia har nyligen tecknat ett samarbetsavtal.

Kvalifikationer

rollen kräver:
• minst 2 års erfarenhet av att leda utbildning inom komvux och/eller sfi
• har genomgått eller påbörjat rektorsprogrammet
• har avslutad akademisk examen med pedagogisk inriktning
• har erfarenhet och dokumenterat goda resultat från att ha budget-, verksamhets-, och personalansvar

Egenskaper

• trygg som person, stresstålig
• bekväm i en ledande roll
• coachande förhållningssätt med vilja att utveckla andra
• balanserar struktur och planering med flexibilitet
• analytisk, fattar väl grundade beslut
• god förmåga att uttrycka dig, i tal och skrift

Vi tror även att du har en stark vilja att hålla dig à jour med gällande regelverk och pedagogisk forskning.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611