Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verksamhetschef

ABF är arbetarrörelsens studieförbund. ABF Stockholm är en lokal avdelning som ordnar studiecirklar både för allmänheten och tillsammans med medlemsorganisationerna och de organisationer vi har samarbetsavtal med. Vi arrangerar föreläsningar, samhällsdebatter och kulturprogram i hela Stockholm och bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner i hela Stor-Stockholm. ABF Stockholm omsätter på koncernnivå drygt 120 miljoner och består av ca 80 tillsvidareanställda samt många projekt- och timanställda. ABF Stockholm har 63 medlemsorganisationer och samarbete med ett hundratal föreningar. Läs mer på: www.abfstockholm.se

Som verksamhetschef får du en nyckelroll att driva en stor del av ABF Stockholms pågående utvecklingsarbete. Du rapporterar till Studieombudsmannen (motsvarande vd) och ingår i ledningsgruppen för ABF Stockholm.

Du ansvarar för verksamhetsområdet Folkbildningen som består av fyra enheter: Allmänbildningen; Medlemsorganisationer och andra föreningar; Scenkonst, film och musik samt Kontakttolkutbildningar. En av enheterna (Allmänbildningen) utgörs av ABF Stockholms välkända öppna verksamhet med föreläsningar, studiecirklar och kurser.

Du har budget- och personalansvar för totalt knappt 30 medarbetare, inklusive fyra direktrapporterande enhetschefer/verksamhetsledare. Inom folkbildningsverksamheten arbetar ytterligare cirka 300 timanställda cirkelledare och cirka 1700 ideella cirkelledare. Budgeten uppgår till cirka 63 miljoner kronor.

Du har det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets resultat, kvalitet, konkurrenskraft och ändamålsuppfyllelse. Även om det är en strategisk chefstjänst ska du kunna fungera som enhetschef/verksamhetsledare för del av verksamhetsområdet, vid behov.

Ditt uppdrag är att öka omsättningen inklusive egenskapande intäkter, locka en större mångfald deltagare och öka nöjdheten bland deltagarna. Om några år ska ABF Stockholms folkbildning vara både unga och äldre stockholmares självklara förstahandsval med både etablerade och moderna former för fria och frivilliga lärande möten

Vi erbjuder

En spännande chefstjänst med möjlighet att leda och fortsätta utveckla det starka engagemang som är kännetecknar medarbetare  inom organisationen. ABF Stockholm har höga ambitioner och du kommer att få möjlighet att vara med och leda förverkligandet av dessa. Dessutom får du en arbetsplats mitt i centrala Stockholm; det välkända ABF-huset på Sveavägen 41.

Kvalifikationer

Krav:

• Flerårig erfarenhet av chefskap
• Erfarenhet av budgetansvar och ekonomistyrning

Meriterande:

• Starkt meriterande är erfarenhet av att vara chef över chefer
• Starkt meriterande är vana att leda förändringsarbete, inklusive förnyelse av arbetssätt
• Meriterande är erfarenhet av marknadsanalys, verksamhets-/affärsutveckling, produktutveckling, marknadsföring
• Förståelse för och/eller erfarenhet av utbildningssektorn/folkbildning/ kultursektorn/upplevelseindustrin är en stor fördel

Egenskaper

• Förändringsorienterad
• Uthållig och drivande
• Entusiasmerande
• Prestigelös
• Analytisk

Vi tror även att du är allmänbildad, förstår idéburet företagande, har integritet och en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Rollen förutsätter att du hämtar dina drivkrafter ur ABF:s värderingar.

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Patrik Peter patrik.peter@k2search.se eller Madeleine Tidehorn madeleine.tidehorn@k2search.se , 070-741 44 86 på K2 Search AB. Ansök tjänsten på  www.k2search.se . Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

 

Executive Search se.