Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Manager Solution Architects – Enterprise Sales

Enterprise Sales är Telia Sveriges enhet för företagsförsäljning till våra största företagskunder i Sverige. Enheten Business Design ansvarar för funktioner som Business Board, Bid Managers, Solutions Architects, Business Process Architects, Area Specialists, affärsstöd, i försäljning till våra största kunder och för våra större affärscase.

Rollen

Vi söker nu en driven och engagerad chef till enheten Solution Architects där du kommer att leda ett team med 14 lösningsarkitekter vars roll är att lösa tekniska och funktionella krav och designa lösningar som uppfyller våra kunders behov. Solutions Architects leder team av specialister som både arbetar med konkreta RFP men också med att utveckla Telias största företagskunder. Du kommer att ha ett ansvar för att utveckla enheten både gällande arbetsmetodik, processer och kompetensmässigt för att möta marknadens krav och förväntningar. Det innefattar även att säkra att Telia har en stark position på företagsmarknaden och att vi upplevs som ytterst kompetenta och trovärdiga i kundmötet.

Vi erbjuder

Solutions Architects innehar en central roll i att utveckla Telias företagskunder i takt med förändrade behov och att ny teknik möjliggör ny funktionalitet. Som chef för Solutions Architects kommer du få ett omväxlande jobb med mycket kundkontakt och du får en möjlighet att arbeta med den senaste tekniken inom telekommunikation. Du kommer kunna skapa ett stort nätverk både inom och utanför Telia då vi samverkar med en mängd externa partners och leverantörer. Du kommer att ingå i Business Designs ledningsgrupp.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara är en resultatdriven person och en mycket god ledare med förmåga att skapa förtroende och att coacha dina medarbetare att utvecklas och nå utmärkta resultat. Du har en bakgrund med kundnära kontakter och komplex lösningsdesign inom telekommunikation och/eller IT. Det är en fördel om du har erfarenhet från att arbeta i en försäljningsorganisation. En god kommunikationsförmåga både i tal och skrift samt förmåga att bygga interna och externa relationer är viktig då vi som ledare även arbetar med koncernuppdrag och verksamhetsutveckling.

Din kompetens och erfarenhet

• Minst fem års relevant erfarenhet från försäljning, ledning, lösningsdesign inom telekommunikation och/eller IT
• Erfarenhet av att hantera komplex kravbild och prioritera vad som är viktigt
• Gedigen och bred teknisk kunskap och intresse inom telekommunikation och IT
• God förmåga att följa upp verksamheten och ge återkoppling samt skapa förutsättningar och initiativ till förändringsverksamhet
• God samarbetsförmåga och professionell profil både inom den egna gruppen och gentemot andra enheter
• Högskoleexamen

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt och vi behöver din ansökan omgående. Eventuella frågor mailas till ulf.linden@k2search.se eller madeleine.tidehorn@k2search.se

 

Executive Search se.