Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT-chef

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, granskar genomförandet och effektiviteten i det statliga åtagandet. Riksrevisionens övergripande mål är att kunna svara på om det offentliga åtagandet utförs så att medborgarna kan ha förtroende för det och om det utförs så att de offentliga finanserna är långsiktigt hållbara. Riksrevisionens rapporter används som underlag för debatt, beslut och förändring. Riksrevisionen har ca 340 anställda, och har kontor i Stockholm, Jönköping och Uppsala.

Riksrevisionen söker en chef för IT-enheten som vill leda och fortsätta utveckla och förbättra IT-verksamheten på myndigheten.

Som chef för IT-enheten på Riksrevisionen leder, utvecklar och förbättrar du IT-verksamheten på myndigheten. Ett viktigt utvecklingsområde är det verksamhetsnära och dagliga IT-stödet på myndigheten, inte minst till den granskande verksamheten. Du arbetar både verksamhetsnära operativt och strategiskt. IT-verksamheten består i dagsläget av sju medarbetare som arbetar med arkitektur, infrastruktur, drift, utveckling och förvaltning, arbetsplatsutrustning och helpdesk.

Som chef leder du även den dagliga driften och verksamheten samt stödjer och leder IT-enhetens medarbetare. Du ansvarar också för budget, resultat samt myndighetens strategiska IT-utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen för verksamhetsstöd.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Kvalifikationer

• Flerårig erfarenhet från chefskap i liknande tjänst
• Erfarenhet av att leda en IT-verksamhet med styrning och genomförande av systemförvaltning, utveckling, drift, projektstyrning, IT-säkerhet och IT-arkitektur.
• Van vid utvecklingsarbete av fungerande IT-support till användare och verksamhetsutveckling i statlig sektor.
• Kunskap om förvaltningsstyrning och portföljstyrning (pm3), samt upphandling, avtal och leverantörsstyrning (LOU) är meriterande.

Egenskaper

• Gott omdöme och god samarbetsförmåga
• Helhetsperspektiv – operativ och strategisk förmåga
• Närvarande ledare
• Serviceorienterad
• God kommunikatör

För att trivas i denna tjänst förutsätter vi att du har ett stort intresse för ledarskap och medarbetarskap och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 
Säkerhet

Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med martin.svedar@k2search.se eller petter.palsson@k2search.se . Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 19 augusti. Ansök tjänsten på www.k2search.se

.