Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verkställande Direktör

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Vi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag, Almi Invest AB och IFS Rådgivning AB. Vi finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet. Läs mer på www.almi.se

Att arbeta i Almi kräver ett starkt intresse för entreprenörskap, verksamheter och ett genuint engagemang för människor samt långsiktig samhällsutveckling. Centralt för VD-funktionen är att leda en organisation som hjälper de småländska företagen för fortsatt utveckling och förädling.  

Befattningen kräver en förmåga att leda, kommunicera och samarbeta utöver det vanliga. Befattningen har en bredd och komplexitet av frågeställningar som är unik och VD får intressanta och inspirerande kontaktytor som spänner över hela samhället lokalt, regionalt och nationellt. Därför ska kvalificerad kandidat vid varje tillfälle säkerställa att den egna organisationen är bemannad med personal som kan växla upp och matcha bolagen i detta förändringsarbete som tar sikte på tillväxt och internationalisering.
 
För rätt person ges stor möjlighet till yrkesmässig och personlig utveckling.

Kvalificerad kandidat kommer att fortsätta att utveckla regionen via de tre kontoren i Oskarshamn, Kalmar och Västervik.

Erfarenhet och bakgrund

För att framgångsrikt fortsätta den positiva utvecklingen i regionen så förväntar vi att du har dokumenterat god ledarerfarenhet från det privata näringslivet. Du har robust erfarenhet från finansiering och kreditgivning kombinerat med ett starkt intresse för entreprenörskap.

Som person förväntar vi oss att du i ditt ledarskap är kommunikativ, inkluderande och med en starkt utåtriktad läggning. I mötet med marknaden är du en skicklig relationsbyggare.

Inom Almi är mångfaldsarbetet en viktig del av bolagets styrning eftersom organisationen ska spegla det demografiska Sverige. Det är också en förutsättning för att koncernen ska vara en attraktiv aktör för partnerskap med näringslivet. Därför välkomnar vi sökande med olika etniska bakgrunder.

Ansök via www.k2search.se . För mer information ber vi dig att ta kontakt med Arnold Sjölund, seniorkonsult på K2 Search via 0760-00 18 21.

Executive Search se.