Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Varumärkeschef

Vbg group är en internationell börsnoterad industrikoncern med mer än 1 400 medarbetare i 18 länder. Koncernen är indelad i fyra divisioner – vbg truck equipment, edscha trailer systems, mobile climate control och ringfeder power transmission vi utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter under välkända och starka varumärken över hela världen. Divisionen vbg truck equipment, är marknadsledande på släpvagnskopplingar till tunga fordon och har ca 50% av världsmarknaden. Koncernens huvudkontor ligger i vänersborg, sverige. Vbg group abs b-aktie är sedan 1987 noterad på nasdaq stockholm och finns idag på mid cap-listan.

Vbg truck equipment är idag mycket framgångsrikt företag med starka varumärken och en stark produktportfölj. För att behålla och säkerställa den ledande positionen och utveckla affären krävs ett systematiskt strategiskt arbete med varumärken, marknadsföring och produktutveckling.

Vbg truck equipment har idag tre starka varumärken. Varumärket vbg är starkt inom släpvagnskopplingar och ledande i norden och storbritannien. Tillsammans med vårt andra varumärke ringfeder står vi för mer än 50 procent av världsmarknaden avseende släpvagnskopplingar.

Vi erbjuder

Rollen varumärkeschef för vbg är en strategisk viktig position i det långsiktiga arbetet för att säkra och även vidareutveckla division vbg truck equipments starka position på marknaden. Som varumärkeschef ansvarar du för att utveckla varumärkes- och marknadsstrategi i linje med divisionens övergripande affärsstrategier.

Du arbetar i nära samarbete med kollegorna på marknadsavdelningen men också
med övriga avdelningar som tex r&d och försäljning.

Du medverkar i utvecklingen av vår framtida produktportfölj samt ansvarar för en enhetlig varumärkesupplevelse i samtliga kanaler.

Kvalifikationer

• gedigen erfarenhet, minst 5 år från liknande position
• erfarenhet av marknadsföring via såväl digitala kanaler som traditionella
• högskoleutbildning eller motsvarande inom marknadsföring.
• obehindrad kommunikation på engelska och svenska i tal och skrift.

Egenskaper

• stark kommunikativ förmåga
• förmåga att arbeta proaktivt
• analytisk förmåga
• strategisk höjd
• socialt kompetent, smidig och nätverkande

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611