Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Area Sales Manager PRO – Sydöstra Sverige

www.somfy.com 

Är du intresserad av att självständigt driva och utveckla ett säljdistrikt för ett världsledande och starkt varumärke? då kan denna roll vara rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder

Somfy erbjuder en roll med ett tydligt eget mandat, ett stort eget ansvar samt stora möjligheter att påverka ditt distrikt. Du får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med en världsledande och marknadsledande position samt vara en del av ett team med hög lagkänsla och kollegor som finns på ett antal orter inom sverige.

Rollen

Somfy har behov av att förstärka sin säljorganisation inom området pro med ytterligare kraft och kompetens. Rollen rapporterar till försäljningschef sverige som är placerad i malmö på företagets svenska huvudkontor.
pro är somfy´s traditionella affär, b2b inom framför allt konsumentprodukter, men även inom mindre projekt och står för den största delen av företagets omsättning. Kunderna är tillverkare av solskydd samt smarta hem-lösningar och återförsäljare (som arbetar mot slutkonsument) av solskydd och smarta hem-lösningar.
denna roll kommer att ansvara för ett av tre distrikt i sverige.
det är en roll som innebär både nykundsbearbetning och relationsförsäljning. Rollen innebär också att vara ett stöd till våra återförsäljare i form av support på produktfrågor genom exempelvis utbildningar så att de sin tur kan sälja produkterna vidare till slutkonsumenterna. Du arbetar med att följa upp, utvärdera och föreslå förbättringar gällande deras försäljning.
somfy har ett stort och brett sortiment (high end) och går från att sälja produkter till att sälja in lösningar och skapa mervärde.

Din bakgrund

• erfarenhet inom någon form av teknisk försäljning och uppsökande verksamhet.
• erfarenhet av relationsförsäljning b2b och gärna mot återförsäljarledet.
• säljande personlighet med förmåga att arbeta relationsbyggande och långsiktigt med kunderna.
• van vid att vara ett stöd i olika frågor, vara intresserad av att supportera och ha en stark servicekänsla.
• vana av att presentera för en grupp, pedagogisk och bra på att förmedla ett budskap.
• eftergymnasial utbildning inom marknad/sälj är en fördel.
• du har ett genuint tekniskt intresse inom ”smart home solutions” och/eller kunskap inom el.
• giltigt körkort är ett krav.

Egenskaper

Kommunikativ förmåga och är Affärsmässig. Du är utåtriktad, har mycket Driv och Självständighet. Du är Lyhörd, kreativ och snabbtänkt.

Övrigt

Denna roll utgår från eget regionalt hemmakontor. Geografiskt är regionen från södra södertälje söder/österut ner till markaryd. Vi ser gärna att du bor inom det geografiska området, exempelvis Östergötland.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611