Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Redovisningschef, Stockholm

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extempore-
läkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom Life Science i Sverige. APL har fyra anläggningar (Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. APL bedriver produktion, laboratorieverksamhet, produktutveckling samt har även beredningsenheter på sjukhus. APL erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. APL:s omsättning uppgår till ca 1,3 mdkr, antalet medarbetare är cirka 550. APL har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt ISO standard. Läs gärna mer på www.apl.se 

Vi erbjuder

APL är ett företag i en mycket spännande utvecklingsfas. Företaget har en bred verksamhet med basen i Sverige men befinner sig även på en internationell marknad. Kännetecknande för APL är en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar i en organisation med höga ambitioner. Det är viktigt att du känner ett starkt engagemang i de värderingar som APL står för:
Affärsmässig, Lyhörd, Lösningsorienterad och Ansvarstagande där ALLA i företaget är en del av
varumärket APL.

Nu söker vi en driven Redovisningschef som vill vara med och utveckla arbetet inom företagets ekonomifunktion framåt. I rollen som Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för bolagets redovisningsprocesser, månads- och årsbokslut, koncernredovisning, upprättande av årsredovisning samt kontakter med revisorer. I rollen ingår också ansvar för deklarationer och skatte- och momsredovisningen samt likviditetsplanering. Du har personalansvar för ett team på två personer. Som redovisningschef förväntas du tillsammans med ditt team driva utvecklingen och effektiviseringen av företagets redovisningsprocesser och rutiner.

Du rapporterar till CFO och ingår i ekonomifunktionens ledningsgrupp. Placering vid APL’s anläggning i Kungens Kurva söder om Stockholm.

Kvalifikationer och erfarenhet:

• Minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
• Kunskaper i koncernredovisning
• Goda systemkunskaper och van officeanvändare, framförallt Excel
• Dokumenterad ledarskapserfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar och effektiviseringar av ekonomiprocesser
• Civilekonomexamen eller motsvarande
• Erfarenhet från tillverkande industri och arbete med lagerredovisning är meriterande

Personliga egenskaper

För att passa för tjänsten bör du vara noggrann, strukturerad och analytisk. Du har ett stort personligt driv och är van att ta initiativ och driva saker i mål. Du är pedagogisk och har en stark förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vidare så är du prestigelös och har lätt för att samarbeta. Som ledare skapar du engagemang och motiverar ditt team att utvecklas. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och har en drivkraft att förbättra, förenkla och effektivisera.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Arne Nordström på K2 Search AB, tel. 070-6989200 eller Petter Pålsson 0735-216555. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Ansök på www.k2search.se 

.