Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Marknadsområdeschef Bergslagen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer i nyproduktion. Vi är samtidigt en av sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare som arbetar mot samma mål – att vara ledande i utveckling, produktion och förvaltning av rummen som du bor och arbetar i. Med vår kooperativa värdegrund är riksbyggen en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Aktuell tjänst ligger under riksbyggens affärsområde bostad. Du kommer att tillhöra region Öst och ansvara för marknadsområde bergslagen, vilket bland annat omfattar västerås, Örebro, köping och eskilstuna.

Rollen som marknadsområdeschef innebär i huvudsak nyproduktion av bostäder i flerfamiljshus, i upplåtelseformen bostadsrätt. Uppdragen innefattar också ombyggnationsprojekt i regionen, där kunderna ofta är bostadsrättsföreningar eller kommuner. Du är delaktig genom hela bostadsprojektet, från tidiga skedet med kreativa initiativ till förvärv av mark och utformning av affärsidéer och projekt. Till din hjälp har du sex projektledare för vilka du har personalansvar.

Du upprättar budget- och affärsplan för ditt marknadsområde. Vidare deltar du i arbetet att ta fram regionens styrdokument samt strategier för markköp och projektutveckling.

Du kommer med personal- och resultatansvar leda, samordna och utveckla verksamheten i ditt marknadsområde. I din ledarroll verkar du aktivt för att dina medarbetare ska känna delaktighet och ta eget ansvar. Du säkerställer ett starkt engagemang och ett klimat som stimulerar till öppenhet.

I ditt ansvar ingår även att skapa förutsättningar för ett gott samarbete mellan de olika affärsområdena i marknadsområdet. Du är en förebild avseende företagets värderingar och bygger ditt ledarskap på tillit, respekt, proaktivitet och målstyrning. Rollen innebär många olika kontaktytor såväl internt som externt, varför det är av stor betydelse att du drivs av att bygga och vårda goda relationer.

Vi erbjuder

Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad.

Kvalifikationer

• flerårig ledarerfarenhet med goda resultat
• intresse för människor och organisatoriska frågor
• intresse för fastigheter och byggnation
• vana att göra affärer och ett kommersiellt intresse
• goda kunskaper i svenska
• troligen har du en akademisk bakgrund

Egenskaper

• god social förmåga/relationsskapare
• kommunikativ
• självgående
• driven och uthållig
• analytisk
• strategisk med intresse för det operativa
• prestigelös

Ansök tjänsten på www.riksbyggen.se 

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611