Vxl: +46(0)10-214 66 46
Solina Group

Så hjälpte K2 Search Solina Group att hitta rätt ledare

Kund

Solina Group

Uppdrag

Executive Search

Roll

VD Sverige, Nordic Area Sales Manager, Nordic Marketing Manager

Om Solina Group

Solina Group en internationell koncern med 1800 anställda varav i Norden drygt 300 anställda och hjälper alla grenar av livsmedelsindustrin att utveckla nya smaker och produkter. Affärsidén är att tillhandahålla smaksammansättningar för matindustrin, erbjuda skräddarsydda tjänster, expertrådgivning och nyskapande kapacitet utvecklade i nära samarbete med kunderna. Varje lösning är en unik kombination av Solinas expertis.

Solina verkar under visionen “Creating unique sensory food experiences” och ligger i framkant när det gäller samarbeten och kundlösningar kopplat till de senaste trenderna inom matindustrin. Solina Nordics huvudkontor ligger i Malmö där en av tre tillverkningar sker samt framställning av komponenter med testkök/laboratorieverksamhet.

Ta reda på hur vi på K2 Search jobbar med Executive Search eller läs vår artikel om hur mångfald och inkludering skapar en konkurrenskraftig arbetsplats.

Varför valde ni en extern rekryteringspartner för chefsrekrytering?

Solina Group har haft olika behov av att tillsätta bland annat vd-tjänster, Nordic Area Sales Manager och Nordic Marketing Manager. Utmaningen för oss är att hitta rätt kompetens på plats utan lägga för mycket tid på en rekryteringsprocess, tid som istället kan användas till att fokusera på vår kärnverksamhet. Därav har det varit naturligt för mig i min HR-roll att ha en bra samarbetspartner som jag kan bolla idéer med samt som kan utmana oss, berättar Nina Martinsen, Norther Europe Area HR Manager.

Vad hjälpte K2 Search er med?

K2 Search har varit enastående med att säkerställa mångfald i rekryteringsprocessen, vilket har lett till att vi har fått en naturlig mångfald i ledningsgruppen. Mångfald av olikheter har gjort att vi utifrån både bakgrund och kompetens har kunnat stärka gruppens olikheter och hitta nya sätt att jobba på.

Varför valde ni att samarbeta med K2 Search?

K2 Search vet exakt vad vi behöver och det känns skönt att inte behöva följa upp hela tiden då jag vet att jag alltid får gedigen återkoppling på process och kandidaterna. I min roll uppskattar jag att K2 Search följer tydliga processer och håller en hög grad av kommunikation och transparens mot alla inblandade. Det är också en fördel att K2 Search arbetar med kvalitetssäkrade och certifierade tester som anpassas till våra behov.

Hur tycker du att samarbetet med K2  Search har fungerat?

Vi är mycket nöjda med samarbetet! K2 Search är en trygg och nära samarbetspartner som känner till vårt bolag och hjälper oss att hitta ledare med rätt egenskaper och kompetens. K2 Search mantra är fokus på kund, process och kompetens, och genom att ha en nära och tät dialog så känner jag som uppdragsgivare mig helt trygg i hela processen.

Varför skulle du rekommendera K2 Search som partner för chefsrekrytering och ledarutvärdering?

K2 Search är en mycket proffsig organisation och väldigt duktiga på att matcha talang och företag vilket är viktigt för oss som uppdragsgivare.

Icon

”K2 Search vet exakt vad vi behöver och har varit enastående med att säkerställa mångfald i rekryteringsprocessen vilket har lett till att vi har fått en naturlig mångfald i ledningsgruppen”

Nina Martinsen, Northern Europe Area HR Manager

Våra konsulter

Av våra konsulter kan du förvänta dig ett osvikligt engagemang i din organisations framgång. Läs mer

Våra tjänster

Vi är ett av Nordens ledande bolag inom Executive Search, Interim Management, Board Recruitment och Leadership Assessment. Läs mer

Så hjälpte vi Clavister hitta en VP of Engineering

"En av de bästa rekryteringarna jag varit med om", säger Adrianne Edblad på Clavister. Läs mer